avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces cu institutiile statului?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces cu institutiile statului?

Buna ziua, Sotul meu este cetatean tunisian, suntem casatoriti din ianuarie 2012. De la inceput ni s-au pus bete in roate cu actele lui de catre cei de la emigrari. Primul permis de sedere ca membru de familie cetatean roman i-a fost dat pe un singur an si asta in urma unui proces care sa-i ridice o decizie de parasire a teritoriului Romaniei. La innoirea permisului ne-am dus din timp si am depus toate actele fara probleme. Fara motivatie ni s-a prelungit termenul de solutionare cu maximul de 90 de zile. Pentru ca intre timp permisul anterior a expirat feb.2013), sotul a ramas fara loc de munca. S-a dus in fiecare saptamana sa intrebe de permis si nu i se spunea decat ca nu e gata. Dupa ce a expirat si prelungirea de 90 de zile, am apelat la o prietena avocat sa se duca si sa vada ce se intampla. Cand s-a dus avocata, am aflat ca sotul meu ar avea o interdictie de 5 ani de intrare in Romania, data in 2011anterior casatoriei noastre), motiv pentru care nu i se poate da un nou permis. Am solicitat la Politia de frontiera anularea acestei interdictii care nu i-a fost comunicata si care nu a fost consemnata pe nici un document de calatorie sau de identitateasa cum stiu ca se face). Solicitarea ne-a fost respinsa si am ajuns din nou in judecata, cu Politia de Frontiera. Actiunea a fost deschisa in aprilie 2013 si pana in acest moment nu ni s-a dat termen. Am facut toate demersurile posibile, acte, audienta... si nimic. Din luna februarie 2013, sotul meu nu are identitate in Romania si nici loc de munca. A pierdut mai multe oferte de munca si acum e pe punctul de a mai pierde inca o oferta la o companie mare la 1 iulie. In acest punct ne gandim serios sa dam institutiile statului in judecata pentru daune Imigrari si Politia de Frontiera). Ce sanse de reusita credeti ca avem si cam cat ne-ar costa un astfel de proces. Va multumim!

Alte discuții în legătură

Exista un acord pentru cetatenii americani sau care este adevarul si ce putem face IrinaVeronica IrinaVeronica Buna ziua, Sunt si eu intr-o situatie foarte confuza, dupa ce am primit mai multe raspunsuri la aceeasi intrebare. Sotul meu este cetatean american, suntem ... (vezi toată discuția)
Casatorie mixta magda_alexandrescu magda_alexandrescu vreau sa ma casatoresc cu un cetatean tunisian, lamuriti-ma va rog, dupa casatorie in cat timp poate obtine permis de sedere in romania? si ce drepturi are? de ... (vezi toată discuția)
Legislatie pentru cetatenii americani sau vorbe in vant? IrinaVeronica IrinaVeronica Buna ziua, Sunt si eu intr-o situatie foarte confuza, dupa ce am primit mai multe raspunsuri la aceeasi intrebare. Sotul meu este cetatean american, suntem ... (vezi toată discuția)