avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Activitate valentin_pipoi

Activitate valentin_pipoi

Buna ziua,
Acum 15 ani prietena a avut de platit o amenda penala pentru ca a inselat din neatentie intr-un bar la masura si a achitat contra-valoarea acestei amenzi tot in acea periada. Zilele trecute a fost sa solicite eliberarea Cazierului judiciar, insa nu i l-au putut elibera, deoarece figureaza cu acea fapta. Astfel a fost trimisa la Inspecoratul Judeten de Politie pentru a-i elibera cei de acolo cazierul. As dori sa stiu cum se procedeaza pentru a obtine reabilitarea de drept a acestei fapte, mentionand ca in tot acest timp nu a mai savarsit nici o infractiune, pentru a avea cazierul curat. Am citit in Codul Penal la art. 134 ca reabilitarea de drept se face daca in decurs de 3 ani persoana fizica nu a mai savarsit nici o infractiune (iar de atunci au trecut 15 ani fara sa fi savarsit vreo alta fapta), insa nu stiu exact cum se procedeaza in acest caz, unde trebuie facuta cerere de reabilitare (daca este cazul) sau se reabiliteaza la Inspectoratul Judetean in urma verificarii prealabile a persoanei respective?
Va multumesc!
Cu deosebita stima!