Nu stiu ce se intampla dar mi-a mai venit o foaie exact la fel pe care e o completare scria cu pixu de mana. Scrie asa " Revenire in data de ********** " Ce ar vrea sa insemne chestia asta ? Sa ma prezint iar in Cluj la data respectiva sau cum ? Nu scrie alte detalii doar atat.
In 10 Noiembrie ar fi tarziu tare ? ar fi vorba de vre-o 2luni maxim. de cand mi-a venit amenda. Si inca o data, puteti sa-mi ziceti termenu stabilit prin lege pentru aceste amenzi ?
Nu prea pot sa achit exact acum amenda. De aceea am intrebat care e timpu dat prin lege pentru a achita o amenda de genul asta... puteti sa mi-o ziceti ?
Deci pana la urma situatia s-a finalizat cu o amenda administrativa de 200RON. Se pare ca am scapat destul de usor...
Acum as avea intrebarea urmatoare: In cat timp trebuie sa platesc aceasta amenda ? Pe foaia care mi-a venit nu specifica in cat timp sunt obligat sa o platesc.. Exista vre-un termen stabilit de lege ? Amenda a venit de la DIICOT Cluj Napoca.
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri si lamuriri.
O alta intrebare ar fi daca celelalte persoane din acest caz imi pot citi mie declaratia (sau sa aiba pintr-un mod anume acces la ea) data la politie sau urmatoarele declaratii in caz ca o sa mai fie ?
Maine la cluj ce-o sa se intample mai exact, nu stiti ? o sa fiu interogat de procurori ? o sa mai dau si alte declaratii ? cum se procedeaza de obicei ?
@ynocentta: Eu in acest caz m-as astepta de la un avocat din oficiu doar sa-mi aduca la cunostiinta anumite informatii ce ma pot ajuta. nu sa se implice el foarte mult cu procurorii si asa mai departe...
@olimpia_ilie: E posibil sa inceapa urmarirea penala pentru mine doar ca si consumator ?
Alte intrebari:
Avocatul din oficiu se plateste la sfarsit ? daca da, cand, cum si cu cat ? (daca se cunosc cat de cat detalii)
Cat timp o sa fiu purtat pe la politie ? pana la finalizarea cazului total ? sau doar pana obtin ce au de obtinut de la mine si apoi sunt lasat in pace?
Daca inculpatul e trimis in instanta, eu trebuie sa merg acolo cand e si el sa declar ce-am spus in declaratie ?
Ca si martor, am dreptul sa ma abtin de la alte declaratii fata de cele din declaratie ? pot sustine ca eu nu mai am nimic de zis in plus fata de ce-am zis in declaratie si asa sa scap mai repede ?
Buna ziua,
Problema e in felul urmator. O persoana ce vindea cannabis a fost prinsa de catre autoritati, eu am fost chemat ieri sa dau o declaratie pentru ca si eu sunt luat in vizor de catre autoritati (pentru ca am cumparat cannabis de la acea persoana) Am fost chemat ca si martor la un caz penal. Am dat o declaratie si maine, ne duc autoritatile la Cluj pentru ce mai exact nu stiu :| Nu mi s-a spus. (la DIICOT banuiesc)
Acum urmeaza asa, sunt la prima fapta penala! Niciodata nu am avut probleme cu potilia. Singurele probleme cu legea au fost niste amenzi pe autobuz.
Eu in declaratia mea am recunoscut ca am cumparat cannabis de la acea persoana, am recunoscut ca sunt consumator, am recunosc ca am consumat cu cateva persoane care sunt in acest caz, practic am recunoscut totul. Nu am vrut sa mintesc sau sa tin partea inculpatului.
Deci, eu maine merg la Cluj, as avea nevoie foarte mare de un avocat pentru aceasta problema ? imi e destul avocatul din oficiu ? pot sa-l cer ? daca da, cum se procedeaza ?
Ce pedeapsa as putea primii dupa rezolvarea acestui caz ? Tinand cont ca mi-am recunoscut toate problemele si sunt la prima fapta.
Am citit legea, am vazut ca consumul de droguri se pedepseste cu inchisoarea de 2 la 5 ani. Pot sa fac inchisoare ?