In anul 2011 am dorit sa cumpar de la un prieten un autoturism BMW. Aceasta persoana deoarece ne cunosteam mi-a lasat masina la proba pentru 2 saptamani pentru un avans de 1000 de euro din valoarea masinii.
Precizez ca mi-a dat si cartea si talonul si actul de vanzare cumparare intre proprietarul din talon si un tert cu care prietenul meu facuse schimb cu o alta masina. Norocul face ca eu sa ma intalnesc in trafic cu proprietarul din talon al autoturismului care mi-a spus ca a vandut masina in 2007 (fara acte) unei alte persoane. Aceasta persoana la randul ei a vandut masina altora pana a ajuns la prietenul meu. Tot de la proprietarul din talon am aflat ca actul de vanzare cumparare care mi-a fost dat si certificatul fiscal sunt false, el necunoscand acea persoana din contract.
De mentionat ca intre 2007 si 2012 s-au adunat amenzi in valoare de aproximativ 6000 de euro, cam dublu din valoarea masinii.
Prin urmare am inapoiat masina de unde am luat-o. Problema este ca propiretarul a introdus o actiune in constatare la Judecatoria Sectorului 3 in care sunt parat alaturi de primul cumparator, cel care a cumparat masina a doua oara si persoana care apare in actul de vanzare cumparare.
Ce este de facut? Pot avea probleme in conditiile in care nu am cumparat sau vandut masina?