In anul 2011 am dorit sa cumpar de la un prieten un autoturism BMW. Aceasta persoana deoarece ne cunosteam mi-a lasat masina la proba pentru 2 saptamani pentru un avans de 1000 de euro din valoarea masinii.
Precizez ca mi-a dat si cartea si talonul si actul de vanzare cumparare intre proprietarul din talon si un tert cu care prietenul meu facuse schimb cu o alta masina. Norocul face ca eu sa ma intalnesc in trafic cu proprietarul din talon al autoturismului care mi-a spus ca a vandut masina in 2007 (fara acte) unei alte persoane. Aceasta persoana la randul ei a vandut masina altora pana a ajuns la prietenul meu. Tot de la proprietarul din talon am aflat ca actul de vanzare cumparare care mi-a fost dat si certificatul fiscal sunt false, el necunoscand acea persoana din contract.
De mentionat ca intre 2007 si 2012 s-au adunat amenzi in valoare de aproximativ 6000 de euro, cam dublu din valoarea masinii.
Prin urmare am inapoiat masina de unde am luat-o. Problema este ca propiretarul a introdus o actiune in constatare la Judecatoria Sectorului 3 in care sunt parat alaturi de primul cumparator, cel care a cumparat masina a doua oara si persoana care apare in actul de vanzare cumparare.
Ce este de facut? Pot avea probleme in conditiile in care nu am cumparat sau vandut masina?
Ar fi interesant de cunoscut exact obiectul actiunii introduse: "in constatare"
... ce sa se constatate: ca a vandut masina??? ... atunci de ce sunteti chemat in instanta in calitate de parat, daca dvs. nu ati cumparat si nu ati vandut masina....
in functie de obiectul concret al actiunii introduse de reclamant, exista posibilitatea (sau nu!) din partea dvs, a invocarii exceptiei lipsei calitatii procesuale pasive...
... dar, repet: este foarte important de stiut ce contine pe ce temei juridic se bazeaza actiunea introdusa .
Radiere masina
viorel33
Buna seara. Am o intrebare: acum doi ani cumnatul meu a vindut masina al carui proprietar era sora mea. Ideea este ca a vindut-o doar cu un act de mina. Anul ... (vezi toată discuția)