avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... radiere masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

radiere masina

Buna seara. Am o intrebare: acum doi ani cumnatul meu a vindut masina al carui proprietar era sora mea. Ideea este ca a vindut-o doar cu un act de mina. Anul trecut am inteles ca acualul proprietar sau mai bine zis cel care a cumparat masina a facut accident mortal cu masina. Cum ar putea sa radieze masina deoarece vin tot felul de scrisori de la finante pt impozit neolatit etc
Cel mai recent răspuns: BODROS GHEORGHE , utilizator 17:22, 20 Iulie 2009
Sa initieze o actiune in constatare, actiune prin care solicita ca instanta sa constate ca la data de............ autoturismul a fost intrainat lui X. In baza hotararii instantei urmeaza a se scade de la impozite si taxe precum si a radia masina de la Politie.
exista 2 posibilitati:
1. ori luati legatura cu noul proprietar si demarati actele in vederea inmatricularii pe numele acestuia si radierii de pe numele vechiului proprietar.
2. faceti actiune in constatare, iar in urma hotararii veti putea sa radiati autoturismul.
Buna ziua.
am inteles ca trebuie sa initiez o actiune de constatare.
rugamintea mea este :
ce acte sunt necesare pt. aceasta,si care sunt pasii de urmat?
ma poate ajuta politia sau judecatoria?
va multumesc.:D
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2009
BODROS GHEORGHE, utilizator
Buna ziua.
Problema mea este ca,cel care a cumparat masina de la mine a vanduto la altcineva ,am luat legatura cu noul propietar,si el la randul lui a vanduto la altcineva ,astfel ca s-a pierdut urma masinii,si nu am posibilitatea sa o mai gasesc,pt. ca a fost vanduta de 3 sau poate 4 ori si nu stiu unde a ajuns.
fac o actiune de constatare daca ma ajuta sa ies din impas,numai ca nu stiu cum sa fac asta ,cui sa ma adsresez,si ce acte sunt necesare,pt a face acest lucru.
de aceea va rog respectuos daca se poate sa ma ajutati,ca sincer nu stiu ,in ce consta aceasta actiune de constatare,actele necesare pt. aceasta ,ce tip de cerere,si cui sa ma adreses.
va multumesc.
buna seara
revin cu intrebarea mea de miercuri 08-07-09,referitoare la posibilitatea e a radia masina.
cui trebuie sa ma adresez,judecatoriei sau politiei,si ce acte sunt necesare pt.aceasta?
va multumesc.

Alte discuții în legătură

Placute de inmatriculare auto crina67 crina67 buna seara..am o nelamurire daca ma puteti ajuta va rog..am vindut o masina acum 5 ani ,in 2008,noul propietar nu s a prezentat dupa o luna sa perfectam actele ... (vezi toată discuția)
Radiere masina mihaelamoldovan mihaelamoldovan Buna ziua!Acum 8 ani bunicul a vindut o masina unor tineri a fost facut un act de mina .Anterior vinzarii bunicul a ramas fara talon fiindu-i ridicat de ... (vezi toată discuția)