avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Placute de inmatriculare auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Placute de inmatriculare auto

buna seara..am o nelamurire daca ma puteti ajuta va rog..am vindut o masina acum 5 ani ,in 2008,noul propietar nu s a prezentat dupa o luna sa perfectam actele si nici nu am mai dat de el pina in mai anul acesta,spunindu mi ca are talonul retinut ptr defectiuni tehnice.am vazut unde sta si ulterior l am anuntat ca o s ai iau nr de inmatriculare ptr a radia masina,nr doresc sa le pastrez..mentionez ca de 5 ani platesc impozit pe masina respectiva care este inca pe numele meu in valoare de 980 ron pe an ,si respectivul mi a facut plingere penala ptr furt find citat ca invinuit la politie...respectivul m a cautat dupa 5 ani avind talonul retinut si spera sa obtina o copie dupa buletin ptr a putea scoate talonul de la rar nicidecum sa doreasca sa perfectam actele..pot fi acuzat de furt?ce trebuie sa fac?..va multumesc
Cel mai recent răspuns: cosmintt26 , utilizator 12:28, 14 Noiembrie 2013
Mergeti la politie cu cartea de identitate a masinii, cu chitanta platita pentru numere si cu chitantele de la impozit , in acest fel proband ca sunteti proprietarul auto. Nu puteti fi invinuit de furtul unor obiecte (placutele) care va apartin. Apoi, cereti radierea auto din circulatie si de la fisc si introduceti o cerere de chamre in judecata a individului pentru a va plati impozitele restante pentru 2009-2013...success!
problema este caci actele sunt la cel la care am vindut masina,mai putin talonul care este retinut de rar,si avem si un contract facut acum 5 ani la un birou de vinzari auto,care stiu ca i valabil doar o luna...omul dorea o copie dupa buletin si prin anumite cai sa si recupereze talonul ,nicidecum sa treaca masina pe numele lui si sa mi platesca restanta de impozit care se ridica la peste 4000ron...va multumesc
In primul si in primul rand din moment ce aveti incheiat contract de vanzare cumparare de ce naiba nu ati fost sa scoateti masina de la impozit inca de acum 5 ani? Puteati sa o scoateti doar pe baza contractului de vanzare cumparare(+cateva copii xerox dupa talon si cartea masinii), nu stiati lucrul asta? Din moment ce deja aveati facut contract de vanzare cumparare imi puteti spune de ce mai aveati nevoie sa mai vina omul peste 1 luna la dvs? Nici nu avea de ce. Procedura de vanzare cumparare se incheie in o singura zi.
Radierea DE LA POLITIE - care este un lucru diferit de radierea de la impozit! - se facea automat atunci cand cumparatorul mergea sa treaca masina pe numele lui. Intr-adevar el nu a facut lucrul asta in termenul legal 30 de zile, dar fapta lui reprezinta contraventie nici macar infractiune si daca va deranja atat de tare ca inca nu a trecut masina pe numele lui singura cale legala este aceea de a-l fi dat in judecata si sa il obligati sa inscrie masina (obligatia de a face)

Fapta pt care sunteti acuzat este una reala, adica din punctul meu de vedere sunteti vinovat pt furt. Totusi chiar si asa puteti scapa daca nu sunt probe asupra dvs, sau daca deja ati recunoscut poate aveti noroc si va alegeti doar cu o amenda administrativa.


Daca nu exista sub nicio forma contract de vanzare cumparare (care nici vorba sa aiba valabilitate de 30 zile) atunci intr-adevar situatia era cu totul alta.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2013
cosmintt26, utilizator
Acum ca ati facut precizarile care trebuiau spuse de la inceput, va sugerez sa mergeti la politie si sa o radiati din circulatie iar apoi sa mergeti si la ANAF sa o radiati de la plata impozitului. Aceste lucrari nu le poate face nimeni altcineva decat proprietarul, adica dvs..Daca intampinati probleme, va trebui sa il dati in judecata pe individ, sa il obligati sa isi inmatriculeze masina pe numele sau si sa cereti radierea de la fisc,dar si sa va recuperati toate cheltuielile facute in perioada aceasta(5 ani - obligatii fiscale).
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
polloctav, utilizator
Sa o radieze de la Politie NU poate pentru ca nu are (cum e si normal de altfel) cartea masinii. Ca sa o radiezi de la politie trebuie sa predai numerele, talonul si cartea masinii in original. Dar radierea de la Politie nu este obligatorie, nu radierea de la politie este problema, masinile nici nu se mai radiaaza de la politie la vanzare/cumparare(ci doar cand le scoti din circulatie) ci radierea de la impozit care se putea realiza inca de acum 5 ani, din moment ce exista contract de vanzare cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum radiez un autoturism la schimbarea propietarului? bogdanalexandru13 bogdanalexandru13 Vreau s vand un autoturism care nu are timbrul de mediu platit. Autoturismul este inmatriculat pe RO din 1997. Din ce am citit radierea se face cand ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fara acte vanzare - cumparare appolodor appolodor stie cineva cum pot radia de la fisc un autoturism pe care l-am instrainat unuei persoane pe care nu o mai gasesc si nici nu ma cauta si nici nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Radierea unui autoturism din circulatie - conditii, documente necesare Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Accesand link-ul de mai jos puteti citi articolul \"Cum se radiaza un autoturism - Ghid practic\", articol scris de redactorul Avocatnet.ro Roxana ... (vezi toată discuția)