avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum radiez un autoturism la schimbarea propietarului?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum radiez un autoturism la schimbarea propietarului?

Vreau s vand un autoturism care nu are timbrul de mediu platit. Autoturismul este inmatriculat pe RO din 1997. Din ce am citit radierea se face cand cumparatorul o inscrie la politie pe numele lui. Eu in calitate de vanzator completez doar pe talon [ instrainat catre, semnatura si data ]. Sunt sanse de 90% s nu fie inscris de noul propietar in 30 de zile. Si toate amenzile ajung la mine. Care este procedura pentru radierea de la politie, mai exact de vanzare cumparare? Eu din ce am inteles prima data se face CV apoi merg la administratia financiara, platesc ce este de platit, apoi ce fac? Merg la inmatriculari auto cu placutele de inmatriculare si completez cererea pentru radiere?
Cel mai recent răspuns: bogdanalexandru13 , utilizator 18:05, 4 Noiembrie 2014
Mentionati in CV faptul ca vreti sa pastrati numerele pe langa faptul ca scrieti in talon. Dupa ce scrieti in talon faceti o copie xerox si/sau o fotografie ca sa aveti inca o dovada faptul ca dvs ati facut cam tot ce era posibil. O varianta ar fi sa ii dati masina fara numere de inmatriculare dar ma indoiesc ca noul proprietar va fi dispus sa umble cu ea pe trailer pana acasa si la RAR. Nu stiu daca poate sa puna alt tip de numere provizorii pe masina,... poate vre-un coleg mai cu experienta va va raspunde si legat de aceasta chestiune.
Multumesc pentru raspuns. Eu din ce am vazut sunt obligat s radiez autoturismul la vanzare.
ORDIN Nr. 1501 din 13 noiembrie 2006 CAPITOLUL VI
Radierea din circulaţie a vehiculelor Art. 24.
(2) Proprietarii de vehicule înmatriculate sau înregistrate sunt obligaţi să solicite radierea din circulaţie în termen de 30 de zile de la data:
trecerii vehiculului înregistrat în proprietatea altei persoane.

Problema este ca eu nu stiu cand, dupa ce am facut CV si am scos autoturismul de la fiscal? Daca o radiez in acelasi timp trebuie si cumparatorul s o inscrie pe numele lui? Cat poate s o tina radiata de la politie?
Este foarte incurcata legea in tara asta.

Practic care sunt pasii de urmat?
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2014
bogdanalexandru13, utilizator
La momentul cand negociati conditiile de tranzactionare,atentionati asupra interesului dvs de retinere numere inmatriculare,astfel incat chiar in ziua in care se incheie copntractul de vanzare cumparare,cumparatorul se poate prezenta la SPR evidenta auto pentru solicitare noua configuratie de numere
Adica eu fac CV apoi merg la administratia fiscala, o scot de la impozit. Apoi merg la politie completez cererea de radiere, predau numerele si am terminat treaba. Nu? Dar atunci cand predau numerele nu trebuie predat si talonul plus cartea masinii? Cumparatorul cu ce ramane? Doar cu CV?
Pai asta e problema,... daca predati tot el mai poate duce masina doar pe trailer si nu stiu cumparatori care sa vina si de la juma' de tara distanta sa fie si dispusi sa plateasca remorca,.... Platiti eventual taxa de retinere numere (citeam parca pe undeva ca ar fi vre-o 30 ron/an nu stiu daca e asa) si aveti inca o dovada in plus,.... Nu am inteles nici eu chiar clar la ce se refera colega ynocentta,... va refereati ca poate sa isi scoata numere provizorii sau ce sa configureze?

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism la politie corad corad Buna ziua, dupa cum spune si titlul, vreau sa vand un autoturism, cunosc procedura de radiere la administratia fiscala, dar legea este atat de vaga cu privire ... (vezi toată discuția)
Radiere din circulatie autoturism mai vechi de 30 ani alexandruteutisan alexandruteutisan Am un autoturism mai vechi de 30 ani si vreau sa-l radiez din circulatie , am facut declaratia la notar ca nu va mai fi pusin circulatie , am fost la fisc si ... (vezi toată discuția)