avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale cum radiez fiscal masina
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

cum radiez fiscal masina

buna ziua in urma cu un am am cumparat o masina toate actele in regula am inscriso la primarie totul in regula dar in perioada urmatoare am avariato destul de grav si nu mai este functionala cum pot sa o radiez atat fiscal cat si din circulatie tinand cont ca nu am mai ajuns sa o inmatriculez pe numele meu in carte si talon,platesc impozit degeaba la ia fiiind un morman de fiare .care este procedura .multumesc mult.





Cel mai recent răspuns: costelpandele , utilizator 12:46, 13 Ianuarie 2012
Nu ati precizat la ce interval de la achizitia autoturismului a avut loc evenimentul in urma caruia auto nu mai este utilizabil
Detineti PV/dovada emisa de autoritatea competenta din care sa reiasa data la care a avut loc evenimentul in urma caruia autoturismul nu mai este utilizabil?
Radierea auto presupune scoaterea din circulatie a autevehiculelor la cererea proprietarului, in cazul vanzarii sau casarii (predarii spre dezmembrare).
Radierea autoturismului se face de catre autoritatea care a efectuat inmatricularea doar in cazul scoaterii definitive din circulatie a autoturismului.
Radierea autovehiculelor se va face doar la cererea proprietarului in cazul in care acesta poate face dovada dezmembrarii autovehicolului sau predarii acestuia unei firme specializate in dezmembrari,
Documente necesare:
Cerere
Cartea de identitate a vehiculului, daca este mentionata in certificatul de inmatriculare
Fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare
Document care atesta dezmembrarea vehiculului
Trei exemplare completate ale certificatului de radiere
Documentul de identitate al solicitantului (original si copie)
Certificatul de inmatriculare
Placile cu numere de inmatriculare
Avand in vedere situatia dvs speciala cand auto nu mai poate parcurge procedura necesara inmatricularii,se impune sa contactati SPR ,dovediti cu documentele incheiate ,initial achizitia autoturismului si ulterior imposibilitatea utilizarii acestuia in urma evenimentului eventual dovedit cu documente
detin proces verbal de la politie de reparatie daca la autoritatea aceasta va referiti ,autoturismul nu mai este utilizabil pt ca este avariat la asta am vrut sa ma refer si nu mai renteaza reparatia ,detin toate actele masini talon ,carte,am si contract vanzare cumparare ,fisa inmatriculare vizata si la fostul proprietar si la mine la primarie ,certificat fiscal de la fostul proprietar.deci vreau sa stiu dac pot sa o radiez eu fiind proprietar decat in actul de vanzare cumpare .si dac in urma radieri pot sa o radiez sii de la primarie .incidentul sa petrecut in duppa vreo trei luni dupa achizitie .acum sa facut un an si ceva de atunci timp in care eu am platit impozit la primarie.multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism tripl3x tripl3x Buna seara. Am si eu o problema in care sper ca voi gasii indrumarile dumneavoastra. Am avut un autoturism dacia 1300 cu care nu am mai circulat de mult timp, ... (vezi toată discuția)
Radierea autoturismului catalinmail072007 catalinmail072007 Daca nu circul cu autoturismul, acesta va fi radiat din circulatie, dupa o anumita perioada, in lipsa RCA-ului sau a ITP-ului ? Mentionez ca ambele imi expira ... (vezi toată discuția)
Radiere masina! darkone darkone Buna seara, Am si eu o problema cu o masina pe care am cumparat-o in luna mai anul acesta cu un contract de vanzare-cumparare, dupa 2 zile masina nu a mai ... (vezi toată discuția)