avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere masina!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere masina!

Buna seara,
Am si eu o problema cu o masina pe care am cumparat-o in luna mai anul acesta cu un contract de vanzare-cumparare, dupa 2 zile masina nu a mai mers, am investit o multime de bani si degeaba, asa ca vreau sa o vand bucati, proprietarul doreste sa faca actele si insista sa o radieze el si sa o inscriu eu pe numele meu, eu i-am explicat ca vreau sa o dezmembrez si sa o radieze el definitiv.Imi puteti explica care este metoda cea mai buna sa scap de masina asta odata si de acte?multumesc
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 13:53, 12 Noiembrie 2009
Din pacate pentru dv., situatia este cam complicata in sensul ca un autoturism se poate radia din circulatie la cererea proprietarului care trebuie sa prezinte un certificat de casare de la o firma abilitata in casarea masinilor gen Remat. Acum proprietar sunteti dv. daca ati incheiat contract de vanzare cumparare, vanzatorul proprietar poate sa se prezinte la serviciul de inmatriculari cu copie dupa contractul de v-c, cu copie dupa talon (inscriptionat instrainat catre......... la data de .....) si sa radieze masina de pe numele sau la fel poate sa procedeze si la finante daca are si o copie dupa buletinul dv. daca vanzatorul are toate aceste date el va radia masina si de la finante...........

Va redau mai jos situatiile in care se poate cere radierea:
"Radierea din circulatie a unui vehicul se efectueza in urmatoarele situatii :

a) la scoaterea definitivă din România a autovehiculului sau remorcii - export;

b) proprietarul face dovada dezmembrarii, casarii sau predarii vehiculului la unitati specializate in vederea dezmembrarii

c) În cazul furtului, radierea din circulaţie se efectuează, la solicitarea proprietarului , in baza unui document emis de poliţie care atestă furtul vehiculului în ţară sau străinătate.

d) Proprietarul vehiculului poate solicita radierea acestuia, dacă nu mai doreşte să-l păstreze în circulaţie, cu condiţia depozitării acestuia intr-un spatiu adecvat detinut in conditiile legii.

e) Se radiază, din oficiu in termen de 30 de zile de la primirea dispozitiei autoritatii administratiei publice locale, vehiculul abandonat ori fără stăpân, în condiţiile prevăzute de lege"

Ceea ce trebuie sa stitii ca in cazul situatiei prevazute de lit. d) proprietarul ramane obligat la plata impozitului auto....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare radiere dupa vanzare epava daemmon daemmon Vreau sa vand epava rezultata dintr-o dauna totala, cumparatorul fiind o firma de dezmembrari. Am inteles ca pentru scoaterea de la plata impozitului este ... (vezi toată discuția)
Radiere masina fara certificat de dezmembrare theogrigore theogrigore Va prezint situatia foarte pe scurt. Tatal meu (decedat in noiembrie 2018) avea un autorism vechi care statea in curtea casei. Acum 3 luni, mama mea a dat ... (vezi toată discuția)
Radiere masina CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, am o masina din 1993 care a cam ajuns la sfarsitul vietii. Vreau sa platesc marti impozitul (ultimul semestru) dupa care nefunctionand as vrea sa o ... (vezi toată discuția)