avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radierea autoturismului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radierea autoturismului

Daca nu circul cu autoturismul, acesta va fi radiat din circulatie, dupa o anumita perioada, in lipsa RCA-ului sau a ITP-ului ? Mentionez ca ambele imi expira in aceasta luna (octombrie 2012), dar nu doresc sa mai circul cu masina pana in martie 2013. Ce risc in lipsa celor doua ?
Cel mai recent răspuns: TDorina , utilizator 11:45, 7 Octombrie 2012
Aceste aspecte nu implica radierea auto din circulatie.
In momentul in care doriti sa circulati cu auto, va trebui sa faceti ITP-ul si RCA
Neutilizarea autoturismului,lipsa RCA si ITP nu conduc la radierea acestuia
Radierea se poate realiza la cererea proprietarului autoturismului sau in anumite conditii legal prevazute
in timpul perioadei nu riscati nimic daca nu circulati.

riscul apare in momentul in care veti dori sa circulati dupa trecerea perioadei in sensul ca daca asigurarea RCA o puteti achita fara a deplasa masina, pentru ITP trebuie sa o duceti la o unitate autorizata RAR, lucru pe care il puteti face in doua variante, o duceti pe roti sau pe o platforma.

in prima varianta puteti fi surprins de un echipaj de politie si amendat ptr lipsa ITP, ramaneti fara numere si certificat de inmatriculare.

a doua varianta nu comporta niciun risc.

prima varianta se mai numeste si "ghinion" iar uneori "de ce ti-e frica nu scapi"!:)
Procesul de radiere auto presupune scoaterea din circulatie a autevehiculelor la cererea proprietarului, in cazul vanzarii sau casarii (predarii spre dezmembrare). Radierea autoturismului se face insa de catre autoritatea care a efectuat inmatricularea doar in cazul scoaterii definitive din circulatie a masinii.

- Radierea autovehiculelor se va face doar la cererea proprietarului in cazul in care acesta poate face dovada dezmembrarii autovehicolului sau predarii acestuia unei firme specializate in dezmembrari, la vanzarea lui catre persoane sau firme din strainatate si scoaterea definitiva din tara a masinii, in cazul furtului sau, in cazul scoaterii din circulatie in vederea depozitarii in spatii adecvate prevazute de lege.
Vor fi de asemenea radiate din circulatie vehiculele declarate de catre administratiile locale fara stapan sau abandonate si care vor fi ridicate in termen de 30 de zile de la sesizare.

In urma radierii unui vehicul, ii este interzisa circulatia pe drumurile publice.
Ce ati auzit dvs despre radierea din oficiu in caz ca nu esti inregistrat cu asigurare valabila, e la stadiul de proiect ( al CSA), care nu se va concretiza ( cred).
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Radiere auto boglaz boglaz Buna ziua Acum 6-7 ani am vandut un autoturism fara a intocmi nici un act din care sa rezulte vanzarea acestuia. Mai mult, nu pot sa mai dau de acel ... (vezi toată discuția)
Autovehicul nr vechi fara proprietar busulete busulete buna seara as dori sa achizitionez un autovehicul din judetul cluj, care a fost cumparat in urma cu multi ani de la proprietarii din acte, fara intocmirea ... (vezi toată discuția)
Cum radiez fiscal masina costelpandele costelpandele buna ziua in urma cu un am am cumparat o masina toate actele in regula am inscriso la primarie totul in regula dar in perioada urmatoare am avariato destul ... (vezi toată discuția)