avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere auto

Buna ziua
Acum 6-7 ani am vandut un autoturism fara a intocmi nici un act din care sa rezulte vanzarea acestuia.
Mai mult, nu pot sa mai dau de acel cumparator.
Autoturismul este destul vechi si probabil nu se mai circula cu el.
Intrebarea este: ce solutii (temei legal) am pentru a nu mai mai plati impozit pt. un auto care nu-mi mai apartine?
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 23:06, 22 Septembrie 2010
Procesul de radiere auto presupune scoaterea din circulatie a autevehiculelor la cererea proprietarului, in cazul vanzarii sau casarii (predarii spre dezmembrare). Radierea autoturismului se face insa de catre autoritatea care a efectuat inmatricularea doar in cazul scoaterii definitive din circulatie a masinii.

Radierea autovehiculelor se va face doar la cererea proprietarului in cazul in care acesta poate face dovada dezmembrarii autovehicolului sau predarii acestuia unei firme specializate in dezmembrari, la vanzarea lui catre persoane sau firme din strainatate si scoaterea definitiva din tara a masinii, in cazul furtului sau, in cazul scoaterii din circulatie in vederea depozitarii in spatii adecvate prevazute de lege.
Vor fi de asemenea radiate din circulatie vehiculele declarate de catre administratiile locale fara stapan sau abandonate si care vor fi ridicate in termen de 30 de zile de la sesizare.
In urma radierii unui vehicul, ii este interzisa circulatia pe drumurile publice.

Deci, trebuie facuta o cerere catre Inspectoratul de politie/circulatie al Jud/Mun unde masina este inmatriculata de drept, prin care sa reiasa ca s-a incercat contactarea noului propietar si reavointa, etc... Apoi se va atasa toate copiile pe care le detineti legat de instrainarea masinii, copie dupa cerere facuta la serv.financiar sau poate copii dupa amenzile primite la domiciliu, precum ca s-a facut ceva in privinta cailor legale a radierii masinii.

Daca nu reusiti in acest mod va trebui sa-l radiati printr-o cerere de chemare in judecata, prin instanta de judecata.
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
Constantin Alexandru Radu, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea autoturismului catalinmail072007 catalinmail072007 Daca nu circul cu autoturismul, acesta va fi radiat din circulatie, dupa o anumita perioada, in lipsa RCA-ului sau a ITP-ului ? Mentionez ca ambele imi expira ... (vezi toată discuția)
Cum radiez fiscal masina costelpandele costelpandele buna ziua in urma cu un am am cumparat o masina toate actele in regula am inscriso la primarie totul in regula dar in perioada urmatoare am avariato destul ... (vezi toată discuția)
Impozit auto, masina nu mai exista ContSters62689 ContSters62689 Sora mea a plecat in Anglia cu Matizul in 2007. Dupa 2 ani, legislatia britanica nefiind permisiva, a fost nevoita sa renunte la masina, nemaiavand voie sa o ... (vezi toată discuția)