avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cum radiez un autoturism pe care l am vandut si nu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cum radiez un autoturism pe care l am vandut si nu stiu in ce parte a tarii este?

salut,va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi.C u un an in urma am vandut un autoturism la un ,,prieten"cu care pt moment nu am facut nici un act considerandul un ,,prieten"acesta a vandut autoturismul la alta persoana si acesta la alta persoana.in momentul de fata nu am idee in ce parte a tarii se afla masina fiind inca inscrisa pe numele meu si platind impozit la stat.ce pot face pt a radia aceasta masina.doresc doar sa nu mai fie inscrisa pe numele meu.am inteles ca se poate da in urmarire pe tara dar politia mi a spus ca nu se poate.CHIAR NU SE POATE FACE NIMIC .VA ROG AJUTATI MA.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: globetrotter1971 , utilizator 15:37, 10 Mai 2009
ar trebui sa intrati in posesia numerelor masinii si a talonului , cu care va prezentati pt radiere. Aceasta, dupa ce in prealabil ati platit impozitul. Stiu un caz in care cineva a patit lafel, doar ca ultimul proprietar , a dus masina la fier vechi, insa neavand dovada acestui fapt. Asa ca, persoana careia ii aprtinuse initial masina, a gasit un remat ..o firma de colectionare fier vechi, care i-a eliberat o dovada cum ca autoturismul a fost achizitionat de ei. Pe baza acestei dovezi, omul a radiat-o, insa dupa ce platise impozit vreo cativa ani.dar cred ca masina dvs. se afla inca in circulatie. Doar daca ultimul proprietar este de buna credinta...de regula asa se intampla atunci cnad nu se fac acte.
O actiune in instanta poate imbraca mai multe forme, poate dura, dupa caz. Depinde daca vreti sa faceti rau persoanei respective sau daca doriti numai radierea cat mai urgenta din evidentele organului fiscal a autoturismului pentru a nu mai fi tinut la plata impozitului.

Se poate merge pe o actiune civila sau penala, dupa caz. (esential este daca a fost platit pretul autoturismului sau nu, daca exista dovada in acest sens..)

Am avut o speta similara, pe care am rezolvat-o in instanta, numai ca am avut un act sub semnatura privata (c/v/c) de care am putut sa ma prevalez in instanta. In 3 termene instanta s-a pronuntat, a constatat operarea transferului dr. de propr. in patrimoniul cumparatorului.
Definitiva si irevocabila, mers la admin. fin. si radiat din evidenta autoturismul.

Este totusi un fapt juridic si puteti demonstra, in acelasi cadru juridic ca in speta pe care am avut-o, prin orice mijloc de proba, faptul ca ati convenit verbal sa incheiati contractul dupa ce bunul a fost remis si pretul acestuia achitat (atentie la modul de nuantare deoarece obiectul conventiei depaseste clar valoarea modica exprimata in cuprinsul art 1191 Cod civil, iar dovada in ocntra sau a ceea ce contine actul nu va fi permis prin proba testimoniala)

Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2009
Cabinet de Avocat - Torok Andrei - Octavian, Avocat
aceiasi problema o am si eu cu un autoturism vandut in 2004 unei persoane care a uitat sa vina sa facem radierea dupa ce a primit toate actele. sunt interesat sa scot masina din evidentale politiei de pe numele meu si din administratia financiara unde inca platesc impozit pt ea. in acest moment nu mai am nici un act de la masina si nici actul de vanzare cumparare. exista vreun avocat care sa se ocupe de asa ceva. multumesc pt orice recomandare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto de la impozit dumitramicmi dumitramicmi Buna ziua. Am o problema in legatura cu radierea unui autoturism. In 2005, l-am radiat din circulatie la cerere si apoi l-am vandut la REMAT ca fier vechi. ... (vezi toată discuția)
Hg nr.44 din 2004 nacl nacl [b]HG nr.44 din 2004 prin care se aprobă Normele de aplicare a Codului Fiscal [/b] Astfel, in conformitate cu pct.122, alineatele (2) şi (3), Titlul ... (vezi toată discuția)
Domeniu auto mihaita77 mihaita77 am vandut un autoturism in 2007 persoana nu a trecut mas pe el amanand de la o zi la alta apoi a vanduto mai departe cel din urma a distrus apoi a duso la ... (vezi toată discuția)