avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... radiere auto de la impozit
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

radiere auto de la impozit

Buna ziua. Am o problema in legatura cu radierea unui autoturism. In 2005, l-am radiat din circulatie la cerere si apoi l-am vandut la REMAT ca fier vechi. Acum cateva zile am primit o somatie de la primarie sa platesc impozitul restant, pentru ca masina nu este radiata. Cautand actele, am constatat ca nu am certificat de radiere, iar documentul de la REMAT nu mai poate fi citit, nu se mai vad decat stampilele pe el. Am obtinut un duplicat al certificatului de radiere de la Politie, dar nu am reusit sa obtin si o copie a actului de la REMAT, pentru ca a trecut prea mult timp. Ce e de facut? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dumitramicmi , utilizator 10:45, 26 Iunie 2010
Va recomand sa mergeti la REMAT si sa solicitati un duplicat al actului ilizibil pe care-l aveti prin care sa puteti face dovada la Primarie ca nu datorati impozitul auto deoarece masina a fost predata cu actul x la data y la REMAT.
Cred totusi ca, la data obtinerii certificatului de radiere, trebuia sa depuneti o cerere la Primarie prin care sa solicitati radierea autoturismului din evidente. ;)
Am fost la REMAT, dar nu pastreaza actele atat de mult timp. Mi-au explicat ca oricum actul ar fi inutil, deoarece am predat masina ca fier vechi. Nu stiu daca e asa, nu mai tin minte daca identitatea masinii a fost trecuta acolo. Eu sunt convins ca dupa predarea masinii la REMAT am depus actele la Primarie pentru radierea de la impozit, pentru ca altfel as fi primit somatia in anul urmator, nu dupa 5 ani, dar nu mai stiu daca au fost inregistrate si nu stiu cum as putea dovedi. Cineva m-a sfatuit sa cer cercetarea arhivei de la taxe si impozite. Daca nu am succes sau rezulta ca nu am radiat masina in 2005, cum pot s-o radiez macar acum? Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. de curând mi a fost reținut talonul cu drept de ... Ro5002 Ro5002 Bună ziua. De curând mi a fost reținut talonul cu drept de circulație 15 zile la o mașină mai veche care prezenta mai multe elemente de caroserie cu ... (vezi toată discuția)
Radiere auto cu probleme sficachis sficachis Buna ziua/seara. Recent am dat un autoturism la fier vechi. Sunt titularul acelui autoturism. De la firma respectiva am primit o adeverinta de primire si de ... (vezi toată discuția)
Radiere fiscala a unui autovehicul radiat din circulatie la cerere gaskoe gaskoe Bun gasit Am radiat din circulatie, la cerere, un aututurism personal (marca Trabant) care nu a mai circulat pe drumurile publice de cca 10 ani, fiind ... (vezi toată discuția)