avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale HG nr.44 din 2004
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

HG nr.44 din 2004

HG nr.44 din 2004 prin care se aprobă Normele de aplicare a Codului Fiscal

Astfel, in conformitate cu pct.122, alineatele (2) şi (3), Titlul IX., "Pentru mijlocul de transport pentru care contribuabilul nu mai poate face dovada existentei fizice, scaderea de la plata impozitului pe mijloacele de transport se face prin prezentarea unui document din care sa reiasa ca mijlocul de transport a fost dezmembrat", "In lipsa documentului prevazut mai sus, contribuabilul care nu mai poate face dovada existentei fizice a mijlocului de transport cu care figureaza inregistrat in evidentele compartimentului de specialitate al autoritatilor administratiei publice locale va prezenta o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte elementele de identificare a contribuabilului si a mijlocului de transport respectiv, documentul prin care a dobandit acel mijloc de transport, imprejurarile care au condus la pierderea acestuia", ami citat din reglementarea menţionată.
Cum interpretati acest articol? La ce se refera "PIERDEREA ACESTUIA"? La document sau la mijloc de transport?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 13:50, 5 Februarie 2013
Se refera la document pentru ca tot textul trimite la materialul probatoriu al mijlocului de transport. In primul paragraf indicat de dumneavoastra se trimite la "prezentarea unui document", ca apoi sa se faca referire la situatia "in lipsa documentului prevazut mai sus" si cum se reglementeaza aceasta situatie, respectiv "o declaratie pe propria raspundere ....".
Cum au interpretat unii contribuabili acest articol? Ei bine, au depus la Impozite si taxe, o groaza de Declaratii pe propria raspundere, cum ca au dus la Remat(fier vechi) auto si nu mai detin nici un document. Au fost scoase de la impozit mii de masini, numai prin simplu fapt ca doreai acest lucru.

Cum interpretez eu acest articol: Trebuie sa prezinti un document din care sa reiasa ca ai instrainat masina, ma refer la contractul de vanzare cumparare, sau ai dus-o la fier vechi si prezinti Adeverinta de predare. Ok, in cazul persoanelor care intradevar au dus masina la fier vechi si nu detin documentul, acestea pot depune Declaratie pe propria raspundere, dar eu ca un contribuabil cinstit care isi plateste impozitele, eu as instiinta serviciul de inmatriculari sa vad daca masina se afla in circulatie, pe numele cui, dar raspunsul sefului era de fiecare data "nu e treaba noastra", asa ca eu imi plateam impozitul in continuarea, iar cei care depuneau aceasta Declaratie pe propria raspundere, (culmea ironiei invatati de functionari pusi pe afaceri), isi radiau masina cu usurinta. Sper ca nu am deranjat pe nimeni cu acest raspuns, dar este purul adevar.

Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2013
gmancila, utilizator
Nu vreau sa fac nicio ilegalitate. Vreau doar sa numai platesc impozitul pentru un bun care nu se mai afla in posesia mea. Daca am facut greseala de a vinde masina unui necunoscut,asta inseamna ca trebuie sa platesc impozit toata viata? Nu pot sa declar ca este predata la fier vechi ca nu sunt sigur de lucrul acesta. Nu pot sa declar ca este furata pentru ca nu este adevarat.Exista vreo posibilitate sa nu mai platesc impozitul? Va multumesc.
Mergeti la serviiul inmatriculari si vedeti daca mai este in circulatie. Cand ati vandut masina?
Aveti contractul incheiat cu necunoscutul, chiar si chitanta de mana este buna, pt ca o puteti scoate de la impozit in baza ei. Multi sau pacalit vanzand masina unor necunoscuti si au ramas cu masina pe rol.
Rog frumos ca pe viitor sa formulati intrebarea corect de la bun inceput, dumneavoastra ati pus in discutie prin postarea facuta interpretarea unui text de lege ...
Asa cum vi s-a precizat comunicati serviciului inmatriculari auto instrainarea autoturismului, solicitati radierea lui din evidenta dumneavoastra. Abia dupa aceasta veti putea sa o radiati din evidenta dumneavoastra la organul fiscal. Pentru a face toate acestea trebuie sa probati instrainarea autoturismului ...

Alte discuții în legătură

Radierea unei masini deja dezmembrate GTE GTE Buna seara,anul trecut am vandut o masina din \'94 s-au facut actele de vanzare-cumparare dar actualul proprietar nu a transcris-o pentru ca a vandut-o dupa ... (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuie sa scoat masina de la impozit sau sa o radiez dani3ls dani3ls salut acum ceva timp am cumparat o masina am facut contract de vanzare cumparare cu proprietaru eu am fost si am declarato la impozit dar nu am trecuto pe ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu un auto inscris la primarie dar care nu mai e inscris la serviciul inmatriculari marioaramuntean marioaramuntean Ce se intampla cu un auto inscris la primarie dar care nu mai e inscris la Serviciul Inmatriculari deoarece proprietatul a venit si a declarant ca masina e ... (vezi toată discuția)