denzzel a scris:
teava de gaz s`a trecut pe la baza balconului meu ( eu locuiesc la etajul 1 ) pe exterior, am uitat sa menionez
Prin care am am auzi de la vecini lucrarea a costat in jur de 4000 ron in 2004
----------------------
Daca spuneti ca suma ar fi cca 4000 ron, ar insemna ca dvs sa plati acestora jumate din suma, adica 2000 ron
4000 / 2 = 2000 ron / 5 vecini = 400/vecin
Iar dvs spuneti ca suma ceruta este 600e asta inseamna
600e x 4,5 ron (consideram 1e=4,5 ron) = 2700 ron / 5 vecini = 540 ron/vecin
Rezulta ca 540 ron/vecin reprezinta 400 ron rezultati din suma reala platita de cei 5 vecini pt cei care nu au platit
PLUS o diferenta de 140ron inflatia :)
Acesta e un calcul aparent, pt certitudine cum am mentionat mai sus. ar fi sa vi se dea o copie dupa deviz si factura si abia atunci o sa puteti vedea suma reala si eventual sa deduceti diferenta. Ideea este ca prin achitarea sumei cerute de catre cei 5 vecinii si dvs veti devenii asa cum a mentionat si moderatorul coproprietar la acea instalatie - asta inseamana ca pe viitor urmatorul/urmatorii vecini care vor solicita acordul de bransare la conducta de gaz o sa plateasca X suma ce se va imparte la 6 coproprietar si tot asa pana la ultimul.
S-ar putea ca pe viitor pana se va hotara urmatorul vecin sa se branseze, sa treaca ceva timp iar suma sa nu mai fie 600e, ci una aferenta acelui moment (inflatie, curs valutar, etc etc).