avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Activitate turcut

Activitate turcut

Răspuns la discuția intrebare legata de OUG111
pt ela david: va multumesc pentru raspuns cu o intrebare :D Daca perioada in care s-au obtinut veniturile din activitati independenta este de 2 luni iar completarea pana la cele 12 luni necesare este formata din perioade asimilate insa fara venit. in acest caz tot la 12 se impart veniturile din activitatile independente? :)
Răspuns la discuția intrebare legata de OUG111
va multumesc dl tudorvaleriu. noi legi/ordine/regulamente inseamna noi informatii. vad ca si bonurile de masa se pot lua in considerare. e bine de stiut. va multumesc ca ati incercat sa-mi oferiti un raspuns la intrebarea mea din celalalt post. oricum cei de la primarie imi dau raspunsuri halucinante si contradictori in situatia expusa de mine. va multumesc!
buna ziua

imi explicati va rog si mie punctul urmator din OUG 111/2010

·        Art 13 alin (5): ” in cazul veniturilor din activitati independente sau agricole, la stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in calcul veniturile inscrise in actele doveditoare impartite la numarul de luni in care s-au realizat acestea.”

Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
ma scuzati, e vorba de OUG 111/2010
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
buna ziua, am o nelamurire majora si va rog daca se poate sa ma ajutati

baza de plecare: o persoana gravida care se afla in perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului universitar la nivel de master si este inregistrata ca PFA din luna august iar nasterea este estimata de medicul specialist pentru luna noiembrie a aceluias an
Conform Art 13 din OUG 111/2012
 alin (3): ” se iau in considerare toate veniturile supuse impozitului realizate de persoana indreptatita si veniturile aferente perioadelor asimilate”
 alin (4): ” baza de calcul al indemnizatiei pentru cresterea copilului [...] se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului impartita la 12”
 alin (5): ” in cazul veniturilor din activitati independente sau agricole, la stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in calcul veniturile inscrise in actele doveditoare impartite la numarul de luni in care s-au realizat acestea.”

In cazul nostru cum se calculeaza indemnizatia?
1. Se aduna conform alin (3) de mai sus veniturile din lunile noiembrie 2011 – iulie 2012 a caror valoare este 0 (zero) cu veniturile, dupa impozitare, din lunile august-octombrie 2012 (estimate momentan la valoarea de 3000 ron) iar suma rezultata se imparte la 12 luni?.
Indemnizatia reprezentand in acest caz 75% din aceasta valoare adica 3000/12*0,75= 187,5 ron? Cum aceasta valoare este sub limita de 1,2 ISR atunci va primi 600 ron?

2. Se aduna conform alin (5) veniturile obtinute din activitate de PFA, adica din lunile august-octombrie 2012 (estimate momentan la valoarea de 3000 ron, valoare dupa impozitare) iar suma rezultata se imparte la 3 luni?. Indemnizatia reprezentand in acest caz 75% din aceasta valoare adica 3000/3*0,75= 750 ron ?

Astept cu deosebit interes raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc anticipat!