avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Activitate cdumitrescu

Activitate cdumitrescu

Buna seara, stimati colegi si va multumesc amandurora pt sfaturi.
Dl. Apet_R , intr-adevar amenda pt neefectuarea si nedepunerea expertizei- expertiza despre care , va rog sa ma credeti ca nu am fost anuntata- a fost dispusa printr-o incheiere de sedinta din data de 02 mai 2012. Eu am fost instiintata despre acest lucru in data de 11 iunie 2011( am plicul cu stampila postei ) . Tot in data de 11 iunie am depus cererea de anulare a amenzii ( poate ca aici am gresit si ar fi trebuit sa depun cerere de reexaminare, asa cum ati sugerat dvs), precum si o cerere de amanare a termenului de judecata pt a putea convoca partile si intocmi raportul de expertiza , deoarece termenul fixat era 12 iunie 2012 , deci la numai 1 zi de la data la care eu am aflat pt prima oara de faptul ca fusesem numita pt efectuarea acestei expertize . In data de 06 iulie 2012 am primit o adresa prin care mi se comunica ( asa cum am scris si in a doua postare) ca am fost inlocuita cu un alt expert si ca mi se respinge cererea de anulare a amenzii , ca neintemeiata . Va asigur ca la dosar nu se afla nici cea mai mica dovada care sa demonstreze ca eu am fost anuntata despre numirea mea , in afara de adresa din 11 iunie 2012 , data la care amenda era deja dispusa . Deci ce pot face eu mai mult decat ceea ce am facut deja, pt a-mi dovedi nevinovatia ?
Din nefericire pt noi , dl. Popa are perfecta dreptate - unele instante ne considera ca fiind slugile lor . Ce usor ii este unui presedinte de instanta sa dispuna o amenda si sa o sustina doar afirmand ca este intemeiata , fara ca sa poate fi obligat in nici un fel sa si demonstreze vinovatia mea si temeinicia si legalitatea dispozitiei sale ??? Daca ar fi afirmat , la fel de neintemeiat si abuziv , ca ma fac vinovata nu de neintocmirea unui biet raport de expertiza ci de complot impotriva statului sau de omucidere , de exemplu ? Ar fi trebuit oare sa sustina cu dovezi acuzatia ? Bineinteles, acestea sunt doar intrebari retorice , dar ma intreb ca un biet om ce sunt , cum poate fi lasata justitia in mainile unor asemenea oameni ? Poate ca maine va condamna , la fel de abuziv, un om la 20-30 de ani de inchisoare , va distruge familii, vieti , iar noi va trebui sa stam in " banca " noastra doar pentru ca un judecator ce este departe de a fi profesionist adevarat , a dispus in acest sens ? Poate ca uneori chiar ar trebui sa ne transformam in detectivi sau chiar in orice altceva intru apararea adevarului !
Imi cer scuze pt postarea prea lunga si ii multumesc d-lui Popa pt sugestia de a ma adresa Biroului Central pt expertize din cadrul MJ. Sincer, m-as adresa direct la CEDO daca as putea, pt ca un judecator care da in mod abuziv si nelegal o amenda de 250 ron , va da la fel si o amenda de 250 mii de ron sau va condamna la fel de nelegal un om la 25 de ani inchisoare . Aici este adevarata problema , nu in cei 250 ron pe care , pana la urma probabil ii voi plati si la care voi mai adauga inca 100-200 ron pt 1-2 kg de lamai , doar asa ca sa mai imi taie greata din ce in ce mai puternica pe care mi-o lasa sistemul judiciar roman.
Sanatate multa , stimati colegi ! :bow:
Multumesc mult dl. Popa . La dosarul cauzei nu exista nici o adresa, sau vreun document care sa dovedeasca anuntarea mea . Mai mult , am vorbit cu grefierul de sedinta si a recunoscut, din pacate doar verbal, ca a omis sa-mi transmita adresa de instiintare. Si, intr-adevar, nu amenda in sine ma deranjeaza ( si cu 250 ron in plus sau minus....tot un om sarac raman ) dar ma ma incapatanez sa cred ca exista totusi dreptate. Am depus cererea de anulare a amenzii , la biroul local de expertize din cadrul tribunalului, a fost depusa la dosar, dar mi-a sosit raspuns ( de data aceasta n-au mai uitat sa trimita ) ; raspunsul e foarte sec : sunt anuntata ca am fost inlocuita cu alt expert si - citez - " s-a respins cererea de anulare a amenzii judiciare, ca neintemeiata, avand in vedere ca vi s-a comunicat adresa emisa de catre instanta la domiciliul corect " . Nu ar trebui si sa poata demonstra ca mi s-a comunicat ? Chiar nu exista nici o dovada la dosar si chiar nu am primit nimic . Iar cu judecatorul respectiv se pare ca nu se poate discuta deoarece nu primeste pe nimeni in audienta . Ma infurie sentimentul de neputinta pe care il am neputand sa-mi dovedesc nevinovatia, caci cred ca asta ar trebui : sa dovedesc eu ca nu am primit adresa de instiintare - de aceea vorbeam de " prezumtia de vinovatie " . Sunt un contravenient deoarece un grefier nu si-a facut datoria .
Inca o data , multumesc!
Buna ziua ,
Am marea rugaminte de a a ma ajuta in urmatoarea problema: am fost numita pentru efectuarea unei expertize contabile intr-un dosar privind drepturi salariale. Nu am fost instiintata in nici un fel despre numirea mea ca expert in acest dosar iar instanta m-a amendat pentru neintocmirea si nedepunerea raportului de expertiza Am depus o cerere pt anularea amenzii, dar aceasta a fost respinsa . Ma puteti ajuta cu un sfat cu privire la ce as mai putea face ca aceasta amenda sa fie anulata ? Iar sa ma lupt cu sistemul, apeland tot la sistem, e deja un efort prea mare pentru o amenda atat de mica ( 250 ron) si se pare ca traim inca intr-o tara in care prezumtia de vinovatie se aplica pt cei cinstiti :(
Multumesc anticipat !