ma aflu in urmatoarea situatie: am un contract de internet fix si cablu de la rds-rcs inheiat pe o perioada de un an. (in dec 2011)
De curand m-am mutat intr-o alta locatie unde furnizorul nu are conditiile necesare pentru a continua furnizarea serviciilor, pentru ca blocul nu e racordat la reteua lor.
Tocmai de aceea am sunat la departamentul lor de relatii-clienti pentru a intreba ce e de facut in aceasta situatie.
Domnul de la capatul firului mi-a zis ca pot rezilia contractul inainte de termen, cu 2 variante de plata din partea mea: 1. sa achit contravaloarea abonamentului in avans pt toata peioada contractuala (care a fost extinsa de la 1 an - cum scrie in contract - la 18 luni, datorita perioadei de reducere de care am beneficiat - adica am platit primele 6 luni jumate din valoarea abonamentului) sau 2.sa achit contravaloarea promotiilor si a taxelor de instalare si activare.
Intrebarile mele sunt:
-este legala prelungirea perioadei de abonament cu 6 luni, din moment ce in contract nu se specifica nimic de acest gen ?
-avand in vedere ca ei sunt cei care nu-mi pot asigura continuitatea serviciilor la noua locatie (cu toate ca eu doresc mentinerea relatiilor contractuale), eu mai sunt obligata sa platesc acele taxe de instalare si promotii la reziliere?