avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Activitate Alex_Mari

Activitate Alex_Mari

Am plecat de la ultimul loc de munca acum aprox 2 luni dandu-mi demisia, dar nu stiu articolul din codul muncii.
Vreau sa stiu si eu daca pot benificia de ajutorul de somaj, avand in vedere ca la ultimul loc de munca am lucrat 2 luni iar la precendentul (care a fost si primul loc de munca) 2 ani de zile. Mentionez ca am avut continuitate intre joburi.
Societatea actuala isi desfinteaza toate posturile existente si isi anjajeaza o noua companie care va prealua activitatea. Mentionez ca firma sotiei mele este in insolventa de mult timp iar acum nu isi mai permite sa isi plateasca angajatii ca si costuri, angajand astfel o alta companie pentru a desfasura activitatea, dar la costuri mult mai mici decat ar insemna toti angajatii la un loc. Multumesc pt raspunsuri.
Societatea este in faliment si va veni o alta firma care va prelua activitatea iar toti angajatii actuali vor fi concediati,societatea nou venita probabil schimba domeniul de activitate.
Buna ziua, am si eu o intrebare, ce se intampla daca firma la care lucreaza sotia mea da faliment (firma este in insolventa de ceva vreme adica aprox un an). Ea este in concediu medical de peste 90 de zile iar acum ia concediul medical de la o comisie iar pana la intrare in prenatal mai are cam o luna, dar firma intra in faliment si nu stiu ce este de facut. Ea lucreaza la aceasta firma de 8 ani, problema este ca nu va lua nici salarii compesatorii, ci pur si simplu se vor desfiinta toate posturile, Firma cedand activitatea altei companii care nu va pastra nici un angajat, deci automat va avea alta activitate presupun. Ce trebuie facut in acest caz, ea temandu-se pt dreptul ei la un concediu prenatal, si apoi pt cel de crestere copil. Cine-i va acorda aceste indemnizatii? Astept un raspuns. Va multumesc anticipat.