avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate andreeae2

Activitate andreeae2

CCM a fost semnat de reprezentantii angajatilor - in numar de 2 alesi printr un PV de alegere care nu mi a fost pus la dispozitie de catre DRU si niciun angajat nu a fost consultat in alegerea celor doi - dar dupa modificare niciun angajat nu a fost informat despre modificare si nici postat pe Intranet.
Cf. legii 467/2006 nu trebuia sa fim informati despre modificarea CCM?
Art. 5. - (1) Angajatorii au obligatia sa informeze si sa consulte reprezentantii angajatilor, potrivit legislatiei in vigoare, cu privire la:
c) deciziile care pot duce la modificari importante in organizarea muncii, in relatiile contractuale sau in raporturile de munca, inclusiv cele vizate de legislatia romana privind procedurile specifice de informare si consultare in cazul concedierilor colective si al protectiei drepturilor angajatilor, in cazul transferului intreprinderii.
Poate un angajator sa modifice CCM - pe care au semnat cei 2 reprezentanti ai angajatilor - fara a informa toti salariatii cu privire la aceste modificari tinand cont de prevederile legii 467/2006 (Legea privind stabilirea cadrului general de informare si consultare a angajatilor)?