avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Activitate mironelena

Activitate mironelena

Daca o persoana implicata ca parte vatamata intr-un proces este trimisa la Bucuresti la expertiza medico-legala referitoare la faptul ca nu mai vede cu ochiul stang, cu toate ca are depuse la dosar toate documentele care atesta deja incapacitatea de vedere, poate sa solicite instantei subventionarea cheltuielilor de catre Ministerul de Justitie?
Mentionez ca suma este destul de mare, aproximativ 2500 lei, in conditiile in care el nu mai lucreaza de cand a fost agresat. Multumesc pentru raspuns!
Răspuns la discuția Profesor - Titulatura
in mod normal ar trebui sa i se intregeasca norma didactica. consultati legea invatamantului. Acolo trebuie sa scrie, sau sa mearga la isj.
Am obtinut anul acesta cea mai mare nota pe judet la concursul de titularizare in invatamant si m-am titularizat pe un post la liceu. La doua saptamani dupa ce am fost repartizata pe post am fost sunata de conducerea inspectoratului si anuntata ca o contracandidata a depus contestatie pe motiv ca nu aveam voie sa iau acel post deoarece eu mi-am depus adeverintele de absolvire a masterului mai tarziu decat prevedea metodologia, adica 31 iulie 2012. Mentionez ca eu mi-am depus intr-adevar mai tarziu acele adeverinte, dar doar dupa ce dl inspector de la resurse umane a obtinut o aprobare scrisa in acest sens de la Minister (conform legii invatamantului pot preda la liceu doar cei cu studii de 4 ani sau studii de licenta +master). Contestatia contracandidatei a fost acceptata de catre Consiliul de Administratie al ISJ, iar acum aceasta institutie mi-a dat de ales : fie accept postul contracandidatei (un post la sat), fie voi fi radiata din listele de repartizare ale Ministerului. INTREBAREA mea este urmatoarea: Pot fi radiata din aplicatia Ministerului pe baza unei decizii a Consiliului de Administratie al Inspectoratului in ciuda faptului ca repartizarea s-a facut conform metodologiei de mobilitate a personalului didactic?