avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Profesor - Titulatura
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Profesor - Titulatura

Buna ziua,
Sotia mea are un necaz. Este profesor titular pe un post intr-o comuna unde sunt doua scoli una in centru si alta intr-un sat apartinand comunei. Scoala din sat apartine de cea din centru (au acelas director). Sotia are jumate din ore la o scoala si jumate la cealalta. Insa scoala din sat este propusa pentru desfiintare (copii putin) clasele urmand a fi comasate. O colega, care preda aceeas materie, si-a dat demisia ramanad ore libere. Ca sa nu piarda jumate din ore, sotia a cerut directorului sa-i dea ore doar la scoala din centru dar dumnealui la refuzat (zice ca nu se poate) si a declarat un post liber.
Intrebare: Nu este este obligata scoala sa asigure ore la profesorul titular? Doar a castigat postul prin concurs?
In speranta ca ma puteti ajuta, multumesc aticipat!
Cel mai recent răspuns: mironelena , utilizator 17:55, 30 August 2012
in mod normal ar trebui sa i se intregeasca norma didactica. consultati legea invatamantului. Acolo trebuie sa scrie, sau sa mearga la isj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intregire norma didactica pentru profesor titular sau pretransfer? elzgeo elzgeo Buna ziua! Va rog frumos sa analizati urmatorul caz si sa-mi dati un sfat in ceea ce priveste interpretarea lui. Ma numesc M.A. si sunt titular ca ... (vezi toată discuția)
Plata cu ora director scoala Lauramoro Lauramoro Am citit cu atentie legislatia stufoasa privind plata cu ora in acest an scolar si as vrea si o alta parere!In scoala noastra un profesor titular doreste 2 ore ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva legal pentru a-mi recupera postul? Autor Autor Buna ziua! Doresc sa actionez in justitie ISJ-ul si scoala unde am incadrearea pentru refuzul de a ma primi pe post. Am sa expun in mare situatia data si ... (vezi toată discuția)