Buna ziua!
Doresc sa actionez in justitie ISJ-ul si scoala unde am incadrearea pentru refuzul de a ma primi pe post. Am sa expun in mare situatia data si sa-mi raspundeti dvs. daca am sorti de izbanda.
In anul 2009 m-am titularizat pe catedra de cultura civica (post complet 18h, viabilitate 4 ani) la Grup scolar+Sc. I-VII (structura). Prezentandu-ma la post am primit de la directoarea scolii o adeverita catre isj din care reise ca postul meu are doar 10 ore. (6 la grp scolar + 4 la scoala gimnaziala din structura). ISJ-ul mi-a dat in completarea normei ore la alte 3 scoli, ramanand in fapt doar cu 4 ore din postul meu initial (cele de la scoala din structura), iar cele 6 ore au fost date profesorului de socio-umane (cel putin asa mi-a spus directorul ca a facut incadrarea. Mentionez ca in cadrul scolii sunt singurul titular pe cultura civica
In urma Consiliului Profesoral din februarie catedra de cultura civica a intrat in restrangere de activitate ramanand doar 6 ore. (Niciodata nu am avut cunostinta de activitatile de la grupul scolar , eu predand la scoala structura aflata la 12 km distanta).
Prin aprilie m-a chemat directoarea la isj sa semnez ca am luat la cunostinta situatia postului meu (adica ca s-a restrans si au ramas 6 ore…atunci am aflat pt prima data). M-am prezentat cu dosarul la ISJ pentru solutionarea cererii de transferare pentru restrangere de activitate. In sedinta publica din 5 mai 2010 am luat in completarea celor 6 ore ramase ica 12 ore distribuite la alte trei unitati scolare in judet.
Prezentandu-ma la 1 sept. 2010 cu noua decizie la scoala unde sunt titular, am aflat de la colegi ca in anul scolar 2009-2010 a fost o d-na prof. pe catedra de cultura civica ca suplinitor avand norma completa de predare (cultura civica+ optionale). D-na respectiva preda de multi ani Cultura civica in acea unitate scolara…
Imi pun intrebarea: Cum a fost posibil ca unui suplinitor sa i se gaseasca 18 ore iar eu ca titular sa predau in 4 scoli? Cum e posibil ca un post vacantat si cu viabilitate 4 ani sa ramana doar cu 6 ore? Pot contesta in instanta acesta situatie, mai ales ca au trecut de mult cele 30 de zile? ISJ-ul nu m-a sustinut, directiunea scolii nici atat. Sunt deranjati de intrebarile mele privind incadrarea respectivei d-ne pe orele de civica.
Totodata au refuzat sa-mi faca incadrarea pe cele 6 ore ramase din postul meu initial pe motiv ca nu-i ajung orele prof. titular de socio-umane…si chira si asa facandu-i completarea cu ore de civica tot mai raman 2 ore pe care mi-au spus ca i le vor da tot ei ca ore suplimentare (tin sa precizez ca eu am sustinut examen de titularizare pe civica, iar d-na de socio-umane pe alta disciplina).
Ce pot face d.p.d.v. legal si juridic pentru a-mi recupera postul avand in vedere ca au existat cele 18 ore pe care a fost suplinitoarea plus cele 4 ore de la scoala stuctura unde am predat eu anul trecut!
P.S. pe 9 sept 2010 am sesizat ISJ-ul si sindicatul pentru a verifica situatia catedrei mele.
prin aprilie, nu mai retin data, am semnat de luarea la cunostinta...
dar nu faptul ca s-a restrans postul ma deranjeaza ci faptul el exista in momentul cand eu a trebuit sa alerg in 4 scoli si suplinitoarea avea 18 ore, si acum exista dar e tinut pentru acea suplinitoare care nu are dreptul sa fie pe acele ore...nu pot dovedi cu nimic
pot cere instantei o verificare a incadrarilor personalului didactic si totodata in urma constatarilor anularea deciziei de restrangere? pentru ca anul trecut au fost 22 de ore si acum au ramas doar 6 din spusele directiunii
plus ca nu pot dovedi eu cu nimic ca acea d-na a fost incadrata.
Puteti cere verificarea oricaror acte. Aici e vorba de fals in incrisuri. Daca sunteti titular, trebuie sa vi se asigure cele 10 ore. Faptul ca vi s-a restrans catedra, dar existau ore pentru intreaga norma didactica atrage raspunderea atat a directorului, cat si a isj. Daca asta va ajuta, procesele care au ca obiect litigii de munca se castiga, de regula, de catre salariat. Eu as sesiza si Parchetul.