avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... titularizare EDUCATOARE CONF ART 253
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

titularizare EDUCATOARE CONF ART 253

Sunt educatoare suplinitoare de 2 ani intr-o unitate de invatamant din mediul rural( 4 educatoare in total celelalte 3 sunt titulare), in 2010 am dat examen de titularizare pentru educatori si am obtinut nota 7.45 dar nu au fost posturi sa ma titularizez
Am scoala postliceala de 3 ani cu dubla specializare invatatori/educatori , facultate de 5 ani la zi , definitivatul il dau anul acesta
La scoala din sat nu sunt copii pentru a forma 3 clase prin urmare un invatator titular cu dubla specializare ramane fara clasa deci intra in restrangere de activitate , din spusele directoarei s-ar putea sa opteze pentru a preda ca educator , el avand examenul de titularizare dat pt invatatori .
Intrebare :
Daca in urma cererii depuse de mine si eventual a aprobarii celor doua conditii din instructiunea nr.3 pentru aplicarea art. 253 :
a) postul didactic/catedra solicitată este complet(ă), nu este rezervat(ă) şi are o viabilitate de cel puţin 4 ani;
b) consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ respective este de acord.
am prioritate pentru a deveni titulara pe postul meu sau pot sa il pierd din cauza acelui invatator ?
O alta intrebare este :
Cum se poate acorda viabilitate de 4 ani pe orice post de educatoare avand in vedere ca din 01.sept 2012 grupa pregatitoare trece la scoala , situatie in care vor fi afectati atat suplinitorii cat si titularii????

Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
ne_interesant, utilizator
Cel mai recent răspuns: deiuta , utilizator 06:30, 14 Martie 2011
Viabilitatea postului este acordata de catre CA al scolii respective.Daca dansii conform recensamantului au elevi, pot da acest lucru.Oricum ISJ-ul respectiv, primeste instintarea de la directorul unitatii de invatamant.Ar fi bine sa luati legatura si cu inspectorul de la mobilitate.
Trebuie rezolvata problema titularilor, apoi titularizarea suplinitorilor. Deci CA-ul nu va poate da acordul pentru titularizare, daca la nivelul PJ este restrangere de activitate.
O alta discutie este daca are CA sa respinga prur si simplu un dosar fara a motiva...
Nu cred sa-si permita CA sa nu motiveze decizia.
Discutiile' se poarta cam asa'...avem 2 canditati...unul din localitate,altul din alta parte dar cu medie mai mare...ii respingem din start dosarul "navetistului' pentru ca nu se specifica in lege faptul ca nu am avea voie

Alte discuții în legătură

Retroactivare,ultraactivare? arhontele arhontele In momentul de fata in invatamant exista 2 tipuri de titulari; 1. Cu diploma de licenta \"acreditata\"; 2. Fara diploma de licenta \"acreditata\"; Acum ... (vezi toată discuția)
Situatie disperata a suplinitorilor din invatamant gepop gepop buna seara, sunt profesor suplinitor de 20 ani. datorita unor inspectori care se ocupa de personal in cadrul isj, desi am destule concursuri in spate cu note ... (vezi toată discuția)
Restrangere activitate invatamant nicascoala nicascoala Buna ziua, In situatia cand o scoala se arondeaza la alta scoala (datorita nr, de elevi scazut) vor exista 2 cadre didactice la o specializare( cadrul de la ... (vezi toată discuția)