Ma rugam o matusa sa ii caut niste infomatii dar nu stiu exact ce raspuns sa ii ofer
Concret ea are o fata minora care a nascut de curand. Pt acest nepot doreste sa ceara de la primarie niste drepturi banesti
Pt faptul ca fata este minora i se cere bunicii "o curatela sau ceva" (expresia functionarului)
Este necesara curatela in cazul de fata? Care este procedura curatelei? Se poate cere de catre bunica pt a fi numita ea curator pentru a depune o cerere de drepturi banesti si pentru a incasa banii/?
In ianuarie 2010 am incheiat ca persoana juridica un contract servicii internet cu RDS pentru 1 an de zile Conform acestuia daca cu 60 de zile inainte de expirarea termenului nu imi exprimat expres dorinta de a inceta , acest contract se prelungea automat inca 1 an
Tot in acest act la un alt articol se prevedea ca prin comun acord se putea rezilia dar fara a se indica vreun termen de vreun fel
Am folosit serviciile lor pentru 4 ani dar cu 3 luni inaintea expirarii contractului care fusese prelungit automat , din cauza lipsurilor financiare am trimis o notificare de reziliere in care invocam acest motiv de natura financiara.Cererea a primit numar de inregistrare si mi a fost trimisa pe mail in format electronic( scanare) Mentionez ca cererea am facut o pe 15 octombrie 2014 si am cerut incetarea cu data de 1 noiembrie 2014.
Raspuns la cererea mea nu am primit vreodata dar dupa 5 luni mi a fost comunicata o notificare de plata a 3 facturi restante pe lunile noiembrie, decembrie si ianuarie facturi pe care eu nu le-am primit
Conform prevederilor din contract RDs se angaja sa trimita facturile prin posta cu o confirmare de primire dar tot conform contractului eu nu puteam invoca neprimirea lor avand obligatia de a cere o copie dupa ele.
In contextul de mai sus care este cea mai buna aparare? Pe ce text de lege pot sa imi intemeiez lipsa mea de actiune in a cere copie dupa facturile neprimite? ( eu consideram contractul incheiat pe baza cererii trimise catre dansii)
Multumesc.