avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Curatela?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Curatela?

Ma rugam o matusa sa ii caut niste infomatii dar nu stiu exact ce raspuns sa ii ofer
Concret ea are o fata minora care a nascut de curand. Pt acest nepot doreste sa ceara de la primarie niste drepturi banesti
Pt faptul ca fata este minora i se cere bunicii "o curatela sau ceva" (expresia functionarului)
Este necesara curatela in cazul de fata? Care este procedura curatelei? Se poate cere de catre bunica pt a fi numita ea curator pentru a depune o cerere de drepturi banesti si pentru a incasa banii/?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:57, 8 Decembrie 2015
Nici curatela , nici " ceva", cererea se depune de mama minora asistata de mama ei.
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2015
gi-jane2, moderator
Asa au facut dar au fost trimise la judecatorie cu expresia "aveti nevoie de o curatela sau ceva pt ca noi asa am primit indicatii"
Sa va dea indicațiile alea în scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre curatela oroian daniela oroian daniela Am o intrebare referitor la curatela,am citit pe net,dar prea multe nu am inteles,sau poate ca nu era explicit la problema mea,asa ca va rog sa ma ajutati.In ... (vezi toată discuția)
Contestatie de tutela si oprirea mutarii din casa schmelzr53 schmelzr53 Sint stabilit in strainatate. Mama mea este inca in Romania, in virsta, bolnava de nervi sub tratament si ingrijire medicala. Mama locuieste in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am o problema cu o curatela,eu fiind numit curator ... hanah hanah Buna ziua Am o problema cu o curatela,eu fiind numit curator pentru mama ea fiind in varsta cu probleme de sanatate si ncadrata in grad de handicap grav cu ... (vezi toată discuția)