avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua Am o problema cu o curatela,eu fiind numit ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua Am o problema cu o curatela,eu fiind numit curator ...

Buna ziua
Am o problema cu o curatela,eu fiind numit curator pentru mama ea fiind in varsta cu probleme de sanatate si ncadrata in grad de handicap grav cu asistent personal certificatul fiin nerevizuibil.In curatela scrie asa,citez:,,se numeste curator dna X in vederea reprezentarii intereselor dnei Y in fata oricarei institutii a statului , sa obtina avizarea dosarului de indemnizatie de handicap atunci cand se solicita de autoritati , sa ridice sumele de bani cu titlu de pensie sau orice alt ajutor banesc cuvenit acesteia ".Am avut nevoie de un act si atunci avand curatela si documente ce atesta gradul de rudenie ,fiind vorba de un duplicat la certif. de deces al bunicului matern.Doar ca la primaria respectiva juristul a spus ca aceasta curatela este doar pentru avizarea dosarului de handicap si ca trebuie sa vin cu mama personal.Acuma eu intreb si eu persoane avizate este valabila in fata oricarei institutii a statului sa fac demersuri in numele mamei sau nu?Pot depune un dosar la o institutie sau o cerere sau mereu trebuie sa o iau cu mine avand in vedere ca are 89 de ani si imi trebuie masina sa o duc,urca greu scarile etc.Am vrut sa ii inchid un cont si la banca ABC a zis ca in curatela trebuie scris ca pentru banca ABC e curatela.Acuma eu va rog sa imi raspundeti ca sa stiu pe viitor cum sa procedez.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:10, 20 Iulie 2022
Și eu sunt curator special la o persoană cu Alzheimer formă severă.
Luați legătura cu Autoritatea tutelarâ din localitatea dvs. Ei sunt abilitați să vă lămurească.
Sunt și situații unde trebuie să mergeți cu persoana.
Dvs ca si curator actionati ca un mandatar al mamei care din cauza batranetii si/sau a bolilor nu isi poate reprezenta personal interesele.

Din moment ce in hotarare scrie ca ii puteti reprezenta interesele in fata oricarei autoritati, atunci acea decizie este valabila.

Luati legatura cu persoane din conducerea autoritatii unde va adresati, trecand peste primul functionar ca va spune ca daca nu scrie expres va trebuie alta decizie. Scoatearea unui certificat de deces necesita o procura simpla, generala ( pe care o aveti deja prin deciza de instituire a curatelei) si nu una speciala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instituire curatela persoana adulta cu handicap psihic jewelled jewelled In urma decesului mamei noastre, sora mea suferinda de schizofrenie nu se poate descurca singura, astfel incat necesita un curator care sa-i reprezinte ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru a instaura curatela at_1970 at_1970 Buna ziua, as vrea sa stiu care e procedura pentru a instaura curatela pentru mama care are certificat de handicap pentru Alzheimer? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune corina stancu corina stancu tatal meu a murit acum 1 saptamina, mama este diagnosticata cu Alzheimer. actul de deces al tatalui precum si actul de proprietate al apartamentului parintilor ... (vezi toată discuția)