Buna ziua, si multumesc foarte mult pentru raspunsul dvs..Nu sunt foarte sigur daca v-am inteles corect ,astfel incat va rog sa ma lamuriti concret,va dau dealtfel mai multe detalii despre situatia mea.
Lucrez intr-o institutie din domeniul ordinii publice si administratie,copilul este nascut in noiembrie anul trecut,deci inca nu a implinit un an si impreuna cu sotia am optat sa beneficiez eu de concediu si indemnizatie (diverse calcule financiare) iar sotia sa lucreze.Acesta optiune am dorii acum sa o schimbam.
Inteleg din raspunsul dvs. ca as putea renunta dupa ce copilul implineste un an doar la concediu si sa pastrez indemnizatia?Daca ma intorc la serviciu,voi beneficia in acest caz de salariu plus indemnizatie dupa un an de concediu,situatie similara cu optiunea prev de art 2/1/a din OUG 111/2010 doar ca in acel caz se beneficiaza doar de spor de 500 lei plus salariul.
Avand in vedere ca exista doua optiuni in lege,art16, lit. i (care se refera la suspendarea indemnizatiei)nu face referire doar la prima situatie,omitand-o din greseala legiuitorului pe cea de-a doua?Pun aceste intrebari deoarece in momentul in care cer reintoarcerea la serviciu trebuie sa fiu sigur ca aceasta posibilitate exista, nu doar ca o scapare legislativa,in caz contrar nu mi se poate aproba reincadrarea .
Va multumesc anticipat.
Ma aflu in concediu de ingrijire a copilului pana la varsta de 2 ani,prev de art 2/1/b din OUG 111/2010,in baza optiunii mele la data nasterii copilului.Intrebarea mea este daca exista in lege posibilitatea intoarcerii la serviciu in aceasta situatie si celalalt parinte sa beneficieze de indemnizatie<indeplineste conditiile>,sau schimbarea optiunii in concediu pana la implinirea de catre copil a varstei de 1 an urmata de intoarcere la serviciu si beneficierea de stimulent de insertie.Ce alta posibilitate de intoarcere a mea la serviciu exista in acesta situatie fara a pierde amandoi parintii drepturile prevazute de lege?
Va multumesc.