avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Activitate yo_nel

Activitate yo_nel

Discuție Mostenire.
Sotia a a primit ca donatie de la mama sa in anul 1974 , 1/2 din casa parinteasca,. si ca folosinta vesnica intreaga suprafata a terenului pe care este construita casa. In anul 1975, fratele sau a mostenit diferenta pana la1/1 parte provenita din decesul tatalui in anul 1960. Sotia si mama au renuntat la partea ce le-a revenit din mostenirea tatalui. in favoarea fratelui (numai la partea din casa). Intrebarea mea este, daca fratele poate revendica si cota parte din teren (actuamente propietate privata a sotiei) ?. Daca da, va rog precizati proportia. Mentionez ca si mama sotiei a decedat. Cu toata stima, Yo_nel
Cu tot respectul, am si eu o intrebare. Fiica are numai cetatenia germana si domiciliul in Germania. Intrebarea este, daca eu ca parinte pot sa-i atribui toate bunurile din Romania in baza unui contract de intretinere? Mentionez ca, fiica, este nascuta in Romania, si-n anii 90 a emigrat in Germania. Daca raspunsul este afirmativ, precizati va rog si modalitatea. Va multumesc.
Detin 1/1 din teren si 1/2 din casa. Cealalta jumatate din casa, care apartinea fratelui, constituie obiectul unui contract de intretinere incheiat cu fiica sa. Intrebarea este, daca contractul de intretinere este legal (neexistand iesirea din indiviziune) si daca este legal, cine vine la iesirea din indiviziune?