Cu tot respectul, am si eu o intrebare. Fiica are numai cetatenia germana si domiciliul in Germania. Intrebarea este, daca eu ca parinte pot sa-i atribui toate bunurile din Romania in baza unui contract de intretinere? Mentionez ca, fiica, este nascuta in Romania, si-n anii 90 a emigrat in Germania. Daca raspunsul este afirmativ, precizati va rog si modalitatea. Va multumesc.
În principiu nu există nici o diferență între un cetățean român sau unul de altă naționalitate cu privire la problema D-voastră.
Adică indiferent de cetățenia fiicei D-voastră, transferul bunurilor în schimbul întreținerii se face la fel.
Trebuie să știți totuși, că întreținerea presupune o obligație intuitu personae, adică „personală”, în sensul că fiica D-voastră nu poate, (dacă D-voastră nu sunteți de acord) să delege altă persoană care să presteze întreținerea față de D-voastră. Deci nu prea se poate îndeplini o obligație de întreținere dacă fiica D-voastră este în Germania iar D-voastră în România.
Poate mai potrivit ar fi un contract de rentă viageră, prin care în schimbul unei sume de bani pe care să o primiți periodic pe toată durata vieții să-i transmiteți acele bunuri.
Puteți consulta un avocat pentru a vă prezenta avantajele și dejavantajele dintre aceste două tipuri de contracte.
Drept la mostenire
mary222
am si eu o intrebare tatal meu a decedat a mai ramas mama iar acum am aflat ca parintii mei au intocmit cu fratele meu un contract de intretinere cu drept de ... (vezi toată discuția)