avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere.

Cu tot respectul, am si eu o intrebare. Fiica are numai cetatenia germana si domiciliul in Germania. Intrebarea este, daca eu ca parinte pot sa-i atribui toate bunurile din Romania in baza unui contract de intretinere? Mentionez ca, fiica, este nascuta in Romania, si-n anii 90 a emigrat in Germania. Daca raspunsul este afirmativ, precizati va rog si modalitatea. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 07:35, 26 Septembrie 2012
În principiu nu există nici o diferență între un cetățean român sau unul de altă naționalitate cu privire la problema D-voastră.
Adică indiferent de cetățenia fiicei D-voastră, transferul bunurilor în schimbul întreținerii se face la fel.

Trebuie să știți totuși, că întreținerea presupune o obligație intuitu personae, adică „personală”, în sensul că fiica D-voastră nu poate, (dacă D-voastră nu sunteți de acord) să delege altă persoană care să presteze întreținerea față de D-voastră. Deci nu prea se poate îndeplini o obligație de întreținere dacă fiica D-voastră este în Germania iar D-voastră în România.
Poate mai potrivit ar fi un contract de rentă viageră, prin care în schimbul unei sume de bani pe care să o primiți periodic pe toată durata vieții să-i transmiteți acele bunuri.

Puteți consulta un avocat pentru a vă prezenta avantajele și dejavantajele dintre aceste două tipuri de contracte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare, donatie sau vanzare cumparare Pigro Pigro Ce se intampla in urma unei donatii? Cel care primeste donatia devine proprietar de drept? Este vorba despre despre o cota parte dintr-un apartament si o ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire mary222 mary222 am si eu o intrebare tatal meu a decedat a mai ramas mama iar acum am aflat ca parintii mei au intocmit cu fratele meu un contract de intretinere cu drept de ... (vezi toată discuția)
Vanzarea catre copil anterior divortului yrinuka yrinuka ma numesc irina.mama e recasatorita si am tata vitreg.el acum vrea sa divoteze de mama,iar eu is trecuta pe actele casei care le-au facut impreuna pe numele ... (vezi toată discuția)