Juristul spitalului ne-a precizat ca daca copilul are CNP nu trebuie sa plateasca spitalizarea si ce li s-a propus este un abuz!Ori cum multumesc pentru raspuns.
Am uitat sa precizez ca pe siteul Casei de asigurari Cluj este postat cine are gratuitate in tara la servicii medicale si acolo e precizat ca inclusiv copiii cetateni Romani aflati in strainatate au gratuitate la serviciile medicale din tara!
Lucrez la o Clinica Ginecologie-Obstetrica Cluj, sectia de Nou-Nascuti. Dupa 12 ore de la nastere a fost transferat la noi un prematur de 34 de saptamani in stare grava, nascut la Spitalul Huedin, mama cetatean Ungar tatal cu dubla cetatenie cu resedinta in Ungaria, Bunicii din partea tatalui Langa Huedin. Mama nu s-a mai internat, iar copilul trebuie sa stea internat cel putin 3 saptamani pana creste. I-au facut certificat de nastere Roman cu CNP romanesc totus o doamna de la Casa de Asigurari Relatii Internationale i-au sfatuit sa faca mai bine certificat unguresc si card european pentru copil (care dureaza vreo 2 luni). Cei din Ungaria le-au spus ca in UE legile spun ca mama si copilul nou-nascut pe teritoriul altei tari decat tara de resedinta beneficiaza de gratuitate 2 luni de la nastere in UE. Ei i-au spus la respectiva persoana de la relatii internationale ca au certificat de nastere romanesc la copil, ea le-a raspuns ca si asa nu o sa stea in Romania (asta nu e sigur ca mai stau pe la bunici). Nu cred ca persoanele respective (o lauza de o saptamana) trebuiau purtate pe drumuri si amenintate ca copilul va trebui sa plateasca spitalizarea pentru ca parintii nu platesc in tara asigurari din moment ce copilul e cetatean roman si legal fiecare copil pana la 18 ani are gratuitate in Romania indiferent daca parintii sunt platitori de asigurare medicala. As dori o clarificare a situatiei! Va multumesc anticipat, Dr. Muresan Marta
Poate cineva sa-mi dea sfaturi in privinta introducerii unei ocupatii noi in COR?
Ce acte trebuie depuse la Ministerul Muncii? Cei de la ANC m-au informat cam vag.Multumesc