Buna ziua! La sfirsitul lunii ianuarie am inchiriat o camera unui cuplu de tineri,urmind ca la data 15 februarie(la salariu) sa intocmim documentele legale. Avea acces in camera lor, hol, bucatarie si in baia lor. Nu aveau acces in doua dormitoare si in baia mea. Dormitorul in care dormeam IL INCUIAM (baia si al doilea dormitor nu le incuiam)atunci cind plecam din locuinta iar cheia o ascundeam in locuinta.
In data de 15 februarie, la intoarcerea acasa am constat ca s-a patruns in dormitoare si in baia mea, de unde au fost furate mai multe bunuri. Chiriasii au disparut fara o vorba, ba chiar au lasat in urma citeva obiecte personale fara valoare. Au incercat sa scoata geamul de la usa dormitorului incuiat si pentru ca nu au reusit sau poate au considerat ca pierd prea mult timp...au cautat si au gasit cheia. Usa de la intrare in locuinta si cea de la dormitor le-am gasit incuiate iar cheia dormitorului la locul ei. Am raportat futul la Politie. Politistul care ancheteaza cazul meu mi-a spus urmatoarele:
chiar daca se vor gasi amprentele chiriasilor in camerele in care nu le-am permis accesul nu valoreaza mare lucru si chiar daca se gasesc bunurile furate asupra faptasilor nu pot fi incriminati in mod irefutabil. Adica este de ajuns ca hotii sa sustina ca bunurile le-au primit de la mine si pot scapa basma cutata. Totodata mi-a spus politistul ca daca am noroc ii poate acuza doar de '' abuz de incredere''.
Din punctul meu de vedere acuzatiile ar trebui sa fie : intrare prin efractie si furt calificat. Dati-mi va rog un sfat! Nu vreau sa scape nepedepsiti! Va multumesc!
Multumesc pentru raspuns! Dar am rugamintea sa imi spuneti care sunt actele normative pe care trebuie sa le citesc pentru a afla toate detaliile legate de subiect, ex: legi, o.u.g., h.g.-uri si altele asemenea...As dori sa am o imagine cit mai completa. Cristian
Buna ziua! Imi pare rau pentru situatia in care se afla mama dumneavoastra! In alte tari institutiile abilitate iau deja masuri pentru protejarea populatiei in asemenea cazuri. In ceea ce ma priveste, trebuie sa recunosc ca nu stiu reglementarile in materie si este exclusiv vina mea! Insa voi schimba aceasta stare de fapt...Am invatat si eu un lucru pe propria piele: lipsa de informatii duce foarte repede la pierderi ( de orice fel). Sper sa primesc un sfat bun si ulterior sa imi aranjez problema cu banca...Ginduri bune dumneavoastra si familiei! Va doresc rezolvarea tuturor problemelor. Cristian
Buna ziua! Situatia mea este urmatoarea: rata la banca (in valuta) a ajuns sa imi consume trei sferturi din slariu. Am facut tot posibilul sa achit pina acum, dar devine insuportabil...Am auzit de la colegi ca ar exista o prevedere prin care banca nu are voie sa perceapa rate mai mari de un sfert sau jumatate din venitul lunar. Este adevarat? Ce lege sa citesc? Multumesc anticipat pentru raspuns!