avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Activitate casianp

Activitate casianp

Buna ziua,

conform statutului societatii suntem 2 asociati 50-50 % si administratori ai unui srl.
administratia financiara a cerut insolventa pt o datorie de 62.000 lei, iar adiministatorul jud. a formulat o actiune de atragere a raspunderii in solidar a celor 2 administratori pt pasivul neacoperit. de 62.000 lei.
problema este ca eu, unul din administorii statutari nu m-am ocupat niciodata faptic de administrarea societatii in cauza, nu am semnat niciun fel de act emis de societate, nici acte financiar- contabile, nu am nici specimen de bancara, nu am detinut sau vazut niciodata actele societatii, nu stiu daca societatea detine sau nu bunuri sau disponibilitati banesti.
societatea a fost infiintata in 2008, in 2010 am inaintat un contract de cesiune parti sociale catre asociatul meu la ORC pt a iesi din firma, dar pe motiv ca nu erau depuse situatiile financiare anuale nu s-a putut finaliza (am copii dupa respectivele acte). Nefiind din acelasi oras, asociatul meu a promis ca va finaliza demersul meu, dar din pacate nu a fost asa.
Am vorbit cu lichidatorul care cere atragererea raspunderii in baza :
art 20,25 din Lg 85/2006
art 138 alin 1lit d din Lg 85/2006
art 138 alin 4 din Lg 85/2006
art 1, 10 din Lg 82/1991
si mi-a spus ca singura solutie pe care o am ar fi ca asociatul meu sa dea o declaratie prin care sa sustina cele relatate de mine cum ca nu am detinut actele si nu am semnat acte in numele societatii.

Ar mai fi alte solutii ? ce ma sfatuiti sa fac? pt a nu trebui sa suport datoriile pe care nu eu le-am acumulat?
, avand in vedere ca nu stiu daca asociatul va face aceasta declaratie avand in vedere ca e in strainatate si nu il preocupa aceste probleme.

Multumesc pt raspunsuri,