avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Activitate jeni1234

Activitate jeni1234

Am achizitionat un produs online.
La sosirea curierului nu am deschis coletul pe awb nu era bifat deschidere colet. Cei de la firma sustin acum ca era obligatia mea sa bifez deschidere colet, insa eu nu stiam ca se poate. Produsul e rupt, zgariat, l-am trimis imediat inapoi, insa mi s-a spus ca mi se va imputa o taxa de devalorizare a produsului. Si nu inteleg, cum o firma atat de mare precum Cel.ro, se poate folosi de un asemenea articol de lege. Imi vine un produs rupt, il trimit inapoi iar eu imi primesc banii inapoi dar nu toti ci voi fi taxat, ei sunt constienti ca era imposiil sa se rupa acea piesa de metal la mine si ca curierul l-a devalorizat...insa de ce nu isi asupa contractul cu firma de curierat si imputa clientului taxe card de fapt nu ar trebui..desi e trecut in lege. Ce pot face in aceasta situatie...practic ei puteau sa imi trimita din start un produs rupt si apoi sa imi aplice acea taxa de devalorizare doar in ideea de a-si acoperi cumva paguba facuta de altcineva. Ce pot face sa imi apar drepturile de cetatean inselat intr-o situatie care ma blocheaza inca 14 zile?
Dorim sa suspendam activitatea unei firme pe 3 ani. Si am vrea sa stim
1. ce se intampla dupa acesti 3 ani, daca nu dorim sa o redeschidem sau daca mai intervine ceva?
2. In acesti 3 ani (cand banuiesc ca spre exemplu stocul ramane asa cum e) mai e posibil sa mai ai vreun control avand in vedere ca nu mai ai activitate pe acea firma?
3. Ce inseamna sa soliciti un regim de declarare derogatoriu?
Am oprit intr-o parcare a primariei in luna mai ca sa introduc o adresa pe gps...si l-am rugat pe portar sa imi permita pt ca daca as fi intrat in parking nu as mai fi avut semnal. Domnul respectiv dupa ce am vb cu el mi-a facut o poza masinii si m-am dus la el sa ne intelegem civilizat ...intr-un final a inteles. Am intrat mai apoi in parking. Dupa 6 luni de ziua mea am primit o instiintare ca am o amenda neplatita care s-a dublat la400 lei de la 200 lei....ca urmare a faptului ca pe cea de 200 lei nu am platit-o atunci la momentul respectiv. PE INSTIINTARE SCRIA CA PROCESUL VERBAL S-A INTOCMIT IN ABSESeNTA PARTILOR si ca amenda initiala era de 200 lei iar daca plateam in 24 de ore se achita 100 lei!si nu inteleg cum se poate asa ceva? Eu nu am primit nici o amenda ...atunci...nu am stiut ca am de platit ceva...daca primeam atunci aveam dreptul sa fac contestatie imediat...insa eu nu am primit nu am semnat...nu m-a instiintat nimeni ca am O AMENDA...acum am de platit 400 lei...aflu dupa atatea luni...dar cum e posibil? Sanu stii nimic...sa ti se taie din start dreptul la o contestatie...se taie din start dreptul de a plati doar 100 lei...te trezesti cu o amenda dubla dupa aproape 6 luni...dar e legal asa ceva? E chestiune de orgoliu...probabil respectivul s-a incapatanat ...nu ne-a dat nici o instiintare...nu a pus nimic pe parpriz pt ca eram acolo nu am plecat nicaieri...nu am semnat nimic...sunt linistita si dupa 6 luni apar cu 400 lei amenda dublata pt neplata?m-am socat...vreau sa il dau im judecata...ce sanse am?
Răspuns la discuția Cum imi recuperez boxa
E penibil si stii de ce? Noua ni s-a arata boxa ni s-a dat cheia, am vorbit cu primul proprietar ne-a spus clar care e boxa construita de el, ne-a si spus sa mergem linistiti la vecina aia si sa o rugam sa o elibereze pt simplul fapt ca el a cedat-o noilor proprietari, iar aceia ne-au cedat-o noua. Altceva noi nu puteam face in plus. A doua zi a dat-o la intors pt ca vecina l-a sunat si i s-a plans de situatie si atunci primul proprietar a incercat cumva sa o protejeze spunandu-ne noua...ca dupa ce a vandut ap si a cedat boxa...sotia lui a cedat inca o data boxa vecinei.
Primul proprietar si-a construit boxa a cedat dreptul lui de folosinta al boxei construite DE EL, cumparatorului iar cumparatorul tot prin stipulare in contract cedeaza dreptul de folosinta adupra boxei, noului cumparator. SI TOATE ASTEA NU CONTEAZA?Pai atunci sa imi dea caramizile ca alea macar stiu sigur ca imi apartin :((
Asta vroiam sa stiu daca e vreo alta varianta...E evident ca nu se poate cumpara sau vinde o boxa decat daca e trecuta in cf asta stiam. Dar nu e cu nimic valabil faptul ca la prima vanzare a fost cedat dreptul de folosinta asupra boxei si la a doua vanzare, la fel, a fost cedat acelasi drept de folosinta? acest drept de folosinta stipulat in cele doua contracte asupra aceleasi boxe chiar e de neglijat? Adica ...da stiu nu se cumpara dar se cedeaza prin contract un drept asupra CEVA, iar noi nu ne putem intra in drepturi....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Boxa nu e trecuta in CF si toate boxele de acolo au fost construite de catre primii proprietari. Nu exista acte pe ele nici nu prea sunt legale pt ca sunt construite intre tevi. PRIMUL proprietar a vandut apartamentul si in contract a scris negru pe alb cedez dreptul de folosinta asupra unei boxe amenajate la subsol. INSA doamna X nu a folosit boxa. O vecina ulterior dupa vanzarea apartamentului a luat legatura cu PRIMUL proprietar si i-a cerut sa ii dea ei boxa. Doamna X care a cumparat apartamentul habar nu a avut ca Primul proprietar se intelege pe la spate cu vecina in privinta boxei... SI asa a ajuns VECINA sa ocupe boxa... Noi am cumparat apart de la Doamna X si ea la randul ei ne-a cedat noua dreptul de folosinta a unei boxe amenajate la subsol ne-a dat cheia dar nu se mai potriveste. IN CF NU E TRECUTA, mp nu sunt trecuti si nici numarul boxei ca nu sunt oricum numerotate. ACUM tot blocul imi sare in cap ca vreau sa ii iau boxa VECINEI ca e boxa ei si ca vin cu scandal in bloc..eu nu vreau decat sa imi recuperez dreptul...eu am platit in pretul apartamentului si acest drept de folosinta al boxei. Stati ca am vorbit cu primul proprietar si dansul spune: da mergeti la vecina sa va elibereze boxa ca asa vi se cuvine...Dupa o zi il sun si ii spun ca vecina mi-a sarit in cap ca eu vreau sa ii fur boxa ca ea are 2 boxe si sunt pline cu mobila si ca nu are de gand sa elibereze nimic ca e a ei. Iar primul proprietar imi spune ...pai stiti ca dupa ce am vandut ap sotia mea i-a cedat boxa vecinei si mi-e nu mi-a spus decat acum dupa 8 ani...poftim .Si chiar nu stiu ce sa fac tot blocul imi sare in cap...ca vreau sa ii fac rau femeii ca intru cu stgul in bloc ca suntem oameni rai fara suflet ca biata femeie doar are 3 balcoane si 2 boxe si ii e greu. Eu fara debara cu un balcon fara boxa si fara drept la debaraua de pe hol ca deja si aia si-au atribuit-o intre ei...Ce trebuie sa sc? E legal sa o somez pe vecina?
Am cumparat de curand un apartament iar in contract mi s-a specificat ca mi se cedeaza dreptul la o boxa in subsol. O boxa ce le apartinea de 10 ani de zile dar pe care ei nu au folosit-o si de care nu scrie nimic in CF. Cei de la care am cumparat apartamentul mi-au aratat vechiul lor contract de cand au cumparat ei apartamentul in care scria clar ca cel de la care au cumparat ap le cedeaza dreptul de folosinta a unei boxe amenajate in subsol. Ei dar astia de la care am cump nu au folosit boxa si a fost ocupata abuziv de altcineva. Am vorbit cu primul proprietar si ne-a spus: da intradevar odata cu vanzarea apartamentului le-am cedat prin contract dreptul de folosinta asupra boxei construite de mine ca doar de aia le-am cerut si bani in plus pt boxa aia! ... Ce fac acum? Cei de la care am cumparat ...au avut acest drept de folosinta...ei ni l-au transmis noua...noilor proprietari dar noi nu o putem folosi ca e ocupata si cica cei ce or ocupat-o au cumparat-o printr-o foaie de mana care de fapt nu exista de la primul proprietar dupa ce acesta a vandut apartamentul...bineinteles ca cei de la care am cump eu habar nu avea ca li se vinde boxa....Ce fac acum eu?