avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Activitate amedeo77

Activitate amedeo77

Răspuns la discuția Concediu medical in somaj
Buna ziua, cum se calculeaza prenatalul si indemnizatia de CC din somaj? Mentionez ca inainte de prenatal as fi de 5 luni in somaj (somajul dupa l-am calculat este de 650 lei iar inainte de asta veniturile brute erau de 4100 pe luna - net 3000).
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Concediu de risc maternal
Buna ziua, am o problema mai delicata si v-as ruga sa ma ajutati cu un sfat. Sunt in plin proces de embriotransfer (mentionez ca anul acesta in luna martie am pierdut o sarcina gemelara la 22 de saptamani...am avut doar 10 zile medical pe aceasta perioada). Acum sincer ma gandesc sa numai risc in caz de reusita, si as vrea sa iau concediu de risc maternal pe toata perioda sarcinii. Partea mai delicata este la firma, care deja m-au anuntat ca disponibilizeaza postul si a trebuit sa semnez preavizul. Tinind cont de faptul ca am un istoric deja, credeti ca as avea probleme daca cer acest concediu (de la firma nu prea voi avea parte de intelegere, de aceea trebuie sa ma descurc singura, fara sa mai fac probleme acolo).
Daca este posibil, cu cat timp inainte de ultima zi a preavizului trebuie sa duc medicalul?
Care sunt pasii de urmat?
Va multumesc mult.
Buna ziua, as vrea sa stiu cum se calculeaza valoarea salariului compensatoriu conform art. 78 al. 1 (este cumva media pe unitate pe luna aferenta preavizului, si fara plati de impozite? )
Multumesc mult.