avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Activitate cata2472

Activitate cata2472

Buna ziua,
Intentionez sa comercializez ,en-detail, in Romania diverse produse achizitionate din UE, produse originale ale unor diverse firme.(Philips Avent, Nuk etc.)
As vrea sa stiu daca in Romania este interzisa desfacerea unor produse originale atata timp cat in tara exista diversi furnizori care se identifica drept unici importatori/distribuitori, etc.?
In cazul in care in Romania aceste marfuri sunt desfacute chiar de brandurile in cauza este si in aceasta cauza vreo problema?Este necesara o autorizare prealabila?
In conditiile in care si la noi este in vigoare o lege a concurentei care interzice structurile de tip monopol sau intelegerile in acelasi sens a doi sau mai multi comercianti pe piata unui produs nu ar trebui sa existe probleme la intrarea unuia nou pe piata in cauza.
De altfel Legea 84/1998 art. 38 spune ca “Dreptul asupra marcii se epuizeaza, iar titularul nu poate interzice altor persoane folosirea acesteia pentru produse care au fost puse in comert in Uniunea Europeana si in Spatiul Economic European sub aceasta marca de titularul insusi sau cu consimtamantul sau.”
Astept cu interes raspunsul dvs. Multumesc.
Multumesc ca ati avut rabdare sa-mi explicati. Va doresc numai bine
Sa vedem daca am inteles. Lunar in listele de plata se trec cheltuielile pe categorii, ch. cu salarii, ch. cu utilitati etc. si separat acel fond de reparatii, sa zicem 2 lei. Toate cheltuielile se repartizeaza conf. legii. si rezulta o suma de plata pentru fiecare apartament + acest fond de reparatii care nu are legatura cu ceea ce am zis mai inainte. Acesti 2 lei ii pun deoparte in fiecare luna pentru ca nu ii pot folosi decat pentru reparatii. Sa spunem ca nu am reparat nimic o perioada de timp, acei bani se tot aduna. Nu ii depun in banca , dar ii tin in casa. Nu ar trebui sa se regaseasca in soldul de casa? Soldul casei nu se compune din Si+Incasari-Plati=Sold final?( Prin plata eu inteleg si depunere in banca).
Multumesc celor care au raspuns, dar ceva nu se leaga. Sa inteleg ca acei bani incasati pentru fond de rulment si reparatii nu au legatura cu soldul in casa? Daca acei bani nu sunt depusi in banca in ce sold ar trebui sa se regaseasca? Chiar nu inteleg. Soldul casei este intradevar constituit din incasari -plati(aici intra si depunerile si ridicarile de numerar) dar daca acei bani din orice fond nu au fost depusi niciodata in banca, unde ar trebui sa-i caut?
Situatia este urmatoarea: in registrul cu fondul de rulment scrie sold x depus in banca x, dar in registrul cu fondul de reparatii am sold la 31.12. suma y din care au fost scazute cheltuielile efectuate, pe baza de facturi cu bonuri fiscale. Eu inteleg ca acei bani sunt in sold daca nu au fost depusi in banca. Luminati-ma!!!
Multumesc pentru raspuns. Verificarea chitantelor si a bonurilor este facuta, problema este daca acel sold in casa este corect. Am un fond de rulment = 3100 lei, un fond de reparatii = 2500 lei, s-a constituit un depozit bancar in valoare de 3400 lei si un sold in casa de 1000 lei. Depozitul este constituit cu ceva timp in urma, mai exact in 2008. Daca fac cu acea formula avem 3100+2500 = 5600 lei bani incasati scad depozitul 3400 lei si ramane un sold de 2200 lei care ar trebui sa se regaseasca in soldul de casa? Sper ca am explicat bine
Buna seara. Vreau sa verific soldul de casa la o asociatie de proprietari. Va rog sa-mi spuneti daca procedez corect.
Fd. rulment+Fd reparatii - Depozit bancar = Sold casa ?
Poate desemna administratorul unei societati alta persoana ( ex. director economic ) sa semneze o conventie civila , in conditiile in care administratorul este prezent si mai exista si un director adjunct?