avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Activitate Art2

Activitate Art2

Răspuns la discuția Concubinaj-mostenire
Cum se poate dovedi faptul ca amandoi concubinii au contribuit la cumpararea unui bun ? Contractul de vanzare-cumparare nu ofera imunitate bunurilor din gospodarie ?
Răspuns la discuția Concubinaj-mostenire
Am uitat sa mentionez faptul ca imobilul apartinea in acte tatalui meu, desi au contribuit amandoi la construirea acestuia.
Buna ziua,

Am o nelamurire cu privire la situatia in care ma aflu. Tatal meu s-a despartit de mama(copii au ramas la el), iar acum 35 ani a inceput sa traiasca in concubinaj cu o alta femeie( M ). Ambii concubini aveau copii si nu au mai facut altii.
Acum 2 ani M a murit, moment care a dat start problemei.Acum 6 luni am facut un contract de vanzare-cumparare pe casa si bunurile in care au locuit cei 2.
Cu 2 saptamani in urma, copiii lui M au ridicat pretentii asupra bunurilor(invocand motivul ca vor si eu amintire de la "mama") si,dorind ca totul sa fie bine, am fost de acord sa ia o parte din ele. Insa au revenit, dorind mai multe, si au amenintat ca ma vor da in judecata(invocand legea concubinajului).
Din ce stiu, ei nu au niciun drept asupra proprietatii sau bunurilor si nu au cum sa aiba castig de cauza. As dori sa imi spuneti daca totusi poate fi vreo metoda prin care ei ma pot obliga sa le mai cedez din bunuri.