avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concubinaj-mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concubinaj-mostenire

Buna ziua,

Am o nelamurire cu privire la situatia in care ma aflu. Tatal meu s-a despartit de mama(copii au ramas la el), iar acum 35 ani a inceput sa traiasca in concubinaj cu o alta femeie( M ). Ambii concubini aveau copii si nu au mai facut altii.
Acum 2 ani M a murit, moment care a dat start problemei.Acum 6 luni am facut un contract de vanzare-cumparare pe casa si bunurile in care au locuit cei 2.
Cu 2 saptamani in urma, copiii lui M au ridicat pretentii asupra bunurilor(invocand motivul ca vor si eu amintire de la "mama") si,dorind ca totul sa fie bine, am fost de acord sa ia o parte din ele. Insa au revenit, dorind mai multe, si au amenintat ca ma vor da in judecata(invocand legea concubinajului).
Din ce stiu, ei nu au niciun drept asupra proprietatii sau bunurilor si nu au cum sa aiba castig de cauza. As dori sa imi spuneti daca totusi poate fi vreo metoda prin care ei ma pot obliga sa le mai cedez din bunuri.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 11:24, 7 Septembrie 2012
Am uitat sa mentionez faptul ca imobilul apartinea in acte tatalui meu, desi au contribuit amandoi la construirea acestuia.
In primul rand, nu exista o lege a concubinajului, acesta nu este recunoscut, deci concubinii nu se mostenesc.

Copii defunctei au un drept de creanta asupra sumelor investite de defuncta. Acest drept de creanta se prescrie in termen de 3 ani de la data decesului
Cum se poate dovedi faptul ca amandoi concubinii au contribuit la cumpararea unui bun ? Contractul de vanzare-cumparare nu ofera imunitate bunurilor din gospodarie ?
Contractul de v-c nu ofera nici o imunitate pentru nici un bun din gospodarie. Contributia ambilor concubini se dovedeste cu acte, martori...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua după o relație de concubinaj de 2 ani de zile, se ... Alinaaa00003 Alinaaa00003 Bună ziua După o relație de concubinaj de 2 ani de zile, se poate cere partaj? (Chiar dacă acesta are un teren in jur de 1000mp )? Exista câștig in ... (vezi toată discuția)
Concubinaj kappawear kappawear Mama mea este in concubinaj cu un barbat de aproximativ 10 ani. Apartamentul in care locuim impreuna este achizitionat cu foarte multi ani in urma de catre ... (vezi toată discuția)
Drepturi dobandite in urma concubinajului lionesse05 lionesse05 Mama mea traieste in concubinaj de aproximativ 7 ani. eu nu mai locuiesc cu mama de cativa ani buni, deoarece m-am mutat si ulterior am descoperit ca nu ma ... (vezi toată discuția)