(1) În lipsa unei indicaţii din partea debitorului, creditorul poate, într-un termen rezonabil după ce a primit plata, să indice debitorului datoria asupra căreia aceasta se va imputa. Creditorul nu poate imputa plata asupra unei datorii neexigibile ori litigioase.[/b]
Pana la urma, daca eu merg la unitataea cec si platesc prin ordin de plata cu mentiunea aratata mai sus in discutie, asociatia mai poate modifica destinatia banilor?
Sunt in situatia de restantier la intretinere si s-au acumulat niste penalitati.Intre timp, punand mana pe niste sume de bani am incercat sa platesc din datoria acumulata la cotele de intretinere si m-am trezit pus in fata faptului ca incasatorul nu a vrut sa-mi ia banii fara ca o parte din acestia sa mearga la penalitati....cam 1/3......
Va rog sa ma lamuriti daca exista vreo lege care ma obliga la acest lucru sau ... cum pot sa fac sa achit restul de bani sigur fiind ca acestia se duc la cotele de intretinere?
Mentionez ca intentia este de a scapa de datoriile la cota de intretinere pt a nu ma fi aplicate penalitati, care oricum se afla pe rol la judecatorie....!!!
Va multumesc anticipat!
Apreciez orice raspuns ma poate ajuta!