avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Activitate User_nou123456

Activitate User_nou123456

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o parere. In decembrie 2008 am fost condamnat definitiv la 2 ani pedeapsa cu inchisoare cu suspendare si termen de incercare 4 ani. Cand se poate face dosarul pentru reabilitare? In hotararea judecatoareasca care este definitiva in ceea ce ma priveste pe mine se spune : "Nume XXXXX..... la pedeapsa de 2 ani inchisoare. Dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe termenul de incercare de 4 ani." Dosarul in care am fost implicat a continuat pana in 2010 din diferite motive ( recursuri...parchet sau inculapati ).Pe ultima pagina in hotararea mea "Prezenta copie a sentintei penale nr xxx pronuntata din data de 10.decembrie.2008 in dosarul yyyyy , fiind conforma cu originalul este ramasa definitiva in ceea ce il priveste pe inculpatul X Y prin neapelare la data de 16.decembrie 2008. SE ATESTA DE NOI!" Comform art 82 Cp "Termenul de încercare se socoteşte de la data când hotărârea prin care s-a pronunţat suspendarea condiţionată a executării pedepsei a rămas definitivă." In decembrie 2012 ar trebuii sa imi fac dosar de abilitare nu?