avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calcul termen de incercare la pedeapsa cu suspendarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Calcul termen de incercare la pedeapsa cu suspendarea executarii

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o parere. In decembrie 2008 am fost condamnat definitiv la 2 ani pedeapsa cu inchisoare cu suspendare si termen de incercare 4 ani. Cand se poate face dosarul pentru reabilitare? In hotararea judecatoareasca care este definitiva in ceea ce ma priveste pe mine se spune : "Nume XXXXX..... la pedeapsa de 2 ani inchisoare. Dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe termenul de incercare de 4 ani." Dosarul in care am fost implicat a continuat pana in 2010 din diferite motive ( recursuri...parchet sau inculapati ).Pe ultima pagina in hotararea mea "Prezenta copie a sentintei penale nr xxx pronuntata din data de 10.decembrie.2008 in dosarul yyyyy , fiind conforma cu originalul este ramasa definitiva in ceea ce il priveste pe inculpatul X Y prin neapelare la data de 16.decembrie 2008. SE ATESTA DE NOI!" Comform art 82 Cp "Termenul de încercare se socoteşte de la data când hotărârea prin care s-a pronunţat suspendarea condiţionată a executării pedepsei a rămas definitivă." In decembrie 2012 ar trebuii sa imi fac dosar de abilitare nu?
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2012
User_nou123456, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 17:12, 7 Septembrie 2012
Nu neaparat. Reabilitarea este de drept. In decembrie, sau mai bine in ianuarie, mergeti si scoateti un cazier judiciar. Atunci o sa vedeti daca s-a sters condamnarea din cazier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere mentiuni cazier judiciar EmilianL EmilianL Buna ziua, As dori sa va intreb cum decurge radierea mentiunilor din cazier in situatia urmatoare : persoana a fost condamnata la 3 ani inchisoare cu ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judecatoreasca AlinaS7 AlinaS7 Buna ziua, In ce an as putea face reabilitarea judecatoreasca,daca S.P def din 02.11.2012 a fost 2 ani suspendare,4 ani termen de incercare?Va multumesc! (vezi toată discuția)
Reabilitare Boace-Badita Boace-Badita Dupa cat timp cazierul apare curat?Sunt 14 luni inchisoare cu suspendare...in data de 26/03/2013. Multumesc anticipat (vezi toată discuția)