Buna ziua,
In ce an as putea face reabilitarea judecatoreasca,daca S.P def din 02.11.2012 a fost 2 ani suspendare,4 ani termen de incercare?Va multumesc!
Termenul de incercare de 4 ani se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, iar dupa expirarea acestuia veti fi reabilitat/a de drept daca sunt intrunite conditiile art 86 c.pen. ( vechiul cod penal).
Dupa expirarea termenului solicitati eliberarea unui certificat de cazier si in functie de acesta se pot face demersurile necesare, insa cazul dvs. nu este vorba de o reabilitare judecatoreasca, ci poate fi vorba daca va fi necesar, de o cerere prin care sa se constate ca intervenit reabilitarea de drept a pedepsei aplicate.
Art. 86 c.pen
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.
Va multumesc pt raspuns!Am fost la sectia de politie,mi s-a spus ca trebuie sa aduc dovada de la Judecatorie.Am fost si la Judecatorie,am vorbit cu un avocat de acolo si mi-a spus ca nu pot cere in instanta pt ca nu s-a terminat termenul de reabilitare.Mi-a adunat cei 2 ani d suspendare cu cei 4 ani de incercare (total 6 ani din 2012)si mi-a zis ca in 2018 pot cere reab.Caut URGENT un avocat care ma poate indruma cu tot ce va fi necesar sa inaintez cererea de reabilitare daca intr-adevar termenul de incercare s-a terminat!!!
Va multumesc!
Daca pedeapsa dvs. este de 2 ani cu aplicarea art.81 c.pen., atunci avem 2 ani cuantum pedeapsa la care se adauga 2 ani interval de timp. prevazut de art.82 c.pen., deci total 4 ani termen de incercare.
Art. 82
Termenul de încercare
Durata suspendării condiţionate a executării pedepsei constituie termen de încercare pentru condamnat şi se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp de 2 ani.
Daca aveti altfel in hotarare, copiati aici dispozitivul hotararii pentru a primi lamuriri.
Nu am decat datele inscrise in cazierul judiciar,restul sunt la Doamna avocat care a zis ca o sa-mi faca dosarul complet cu tot ce ar trebui pt o reabilitare,pe care ar urma sa-l depun eu in 2018 conform spuselor dansei.In cazier scrie:condamna la 2 ani cf art.81,82,suspenda conditionat executarea pedepsei-4 ani termen de incercare ,def prin neapelare in 2012.Mi-a calculat termenul de reab adunand cei 2 ani de suspendare cu cei 4 ani d incercare.Eu cred ca poate mi-a calculat gresit,am inteles ca in cazul meu termenul de incercare ar incepe in 2012.Nu este asa?Asta am inteles si din cele scrise de dvs.Va multumesc!
Da, deci este o pedeapsa de 2 ani inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, asa cum am presupus, prin urmare calculul termenului de 4 ani incepe sa curga de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, respectiv din data de 02.11.2012.
Termenul este implinit, deci puteti depune dosarul deja dar cu un alt avocat.
Cazier judiciar
razvan82x
buna ziua as dori si eu oexplicatie.am fost condamnat acum 2 ani la 2 ani cu suspendare si as dori sa stiu daca imi apare in cazier acea condamnare.va ... (vezi toată discuția)