avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare de drept- cazier- procedura
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare de drept- cazier- procedura

Buna ziua,
Am fost condamnat la 9 luni cu suspendare si 2 ani de incercare. decizia a fost definitiva si irevocabila pe data de 24 oct.2012.
Credeti ca daca solicit acum cazierul judiciar, acesta va fi curat?
Daca nu, trebuie sa urmez anumite proceduri?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roby11 , utilizator 00:44, 19 August 2015
Ati fost condamnat de fapt la o pedeapsa de 9 luni inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, astfel ca termenul de incercare este de 2 ani si 9 luni, pentru ca se compune din cuantumul pedepsei aplicate la care se adauga un interval de timp de 2 ani prevazut de disp.art.82 c.pen.
Art. 82 c.pen.
Termenul de încercare
Durata suspendării condiţionate a executării pedepsei constituie termen de încercare pentru condamnat şi se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp de 2 ani.
Reabilitarea de drept intervine de drept dupa implinirea termenului de incercare daca sunt indeplinite conditiile prev. de art 86 c.pen.
Art. 86 c.pen.
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.

Solicitati eliberarea unui certificat de cazier , iar daca pedeapsa figureaza in cazier, aveti la indemana posibilitatile aratate aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Dupa 2 ani si 9 luni intervine reabilitarea de drept, daca nu ati savarsit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei.
Dvs initial solicitati cazierul si vedeti daca au operat modificarea, in mod normal asa ar trebui sa fie. In caz contrar, va trebui sa va adresati instantei cu o cerere prin care sa se constate ca a intervenit reabilitarea de drept.
Nu este necesar sa va adresati instantei de judecata.
In cazul in care nu s-a operat radierea, va putei adresa Servicului cazier judiciar cu o cerere la care sa anexati hotararea de condamnare.

Succes!
Desi asa ar fi normal cum spuneti dvs, cei de la serviciul cazier te trimit de regula la instanta, nu opereaza altfel modificarile.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2015
Roby11, utilizator

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept DumitruConstantin DumitruConstantin Am fost condamnat in iunie 2009 la pedeapsa de 2 ani si jumatate cu suspendare. Cand intervine reabilitarea? (vezi toată discuția)
Stergerea din cazier judiciar DUMITRULAURENTIU DUMITRULAURENTIU in data de 15.12.2009.am fost condamnat la 9 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf.art.81,82 CP ptr.art.87/1 OUG 195/2002,74/1,a,c CP,76/1,dCP,71,64/a ... (vezi toată discuția)
Cazier- termen de incercare- reabilitare Mirel22 Mirel22 Buna ziua ! Am fost condamnat in octombrie 2012 la un 1 an si 6 luni cu suspendare pentru trafic de droguri si 2 ani de incercare . Sunt foarte nedumerit ... (vezi toată discuția)