avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... stergerea din cazier judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

stergerea din cazier judiciar

in data de 15.12.2009.am fost condamnat la 9 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf.art.81,82 CP ptr.art.87/1 OUG 195/2002,74/1,a,c CP,76/1,dCP,71,64/a tz.ll,b CP,71/5 CP definitiva prin neapelare.cind nu mai apare in cazier si ce trebuie sa fac.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:25, 1 Octombrie 2011
Dupa trecerea a 2 ani si 9 luni calculati de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, ar trebui sa fiti reabilitat de drept.
Solicitati un certificat de cazier judiciar dupa implinirea executarii pedepsei pentru a vedea daca a operat reabilitarea, in caz contrar, va adresati instantei pentru ca aceasta sa constate intervenirea reabilitarii de drept.
Trebuie sa aveti grija daca aveti obligatii civile de executat,sa le achitati, sa nu comiteti alte fapte penale, pentru a va asiugura ca va opera reabilitarea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Octombrie 2011
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Conditii pentru reabilitarea de drept a condamnatului:
- pedeapsa aplicata de instanta a fost amenda sau inchisoarea ce nu depaseste 1 an;
- in decurs de 3 ani de la executarea sau stingerea pedepsei, condamnatul nu a savarsit nico alta infractiune.
va multumesc mult.
in acesata situatie opereaza reabilitarea de drept insa nu in temeiul art. 134 ci in temeiul art 86 Cp conform caruia daca condamnatul nu a savârsit din nou o infractiune înauntrul termenului de încercare si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei în baza art. 83 si 84, el este reabilitat de drept.
Termenul de incercare in cazul dvs., se compune din cuantumul pedepsei aplicate -9 luni la care se adauga un interval de timp de 2 ani prev de art 82 al. 1 c.pen, total 2 ani 9 luni.
Termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Daca in perioada termenului de incercare, nu veti savarsi o alta infractiune si nici nu se va pronunta revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in conditiile art.83 si 84 c.pen,, dupa expirarea acestuia, va interveni realbilitarea de drept in conditiile art 86 c.pen.
De asemenea, daca dupa momentul implinirii termenului de incercare indepliniti conditiile aratate, solicitati eliberarea unui cazier, iar daca pedeapsa aplicata figureaza inca in cazierul dvs., va fi necesar sa va adresati instantei pentru constatarea intervenirii reabilitarii de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce termen sunt reabilitat de drept? gaby1988 gaby1988 in iunie 2009 am fost condamnat la 3 luni de inchisoare cu suspendare si 2 ani si 3 luni de incercare pentru conducere fara permis.va rog sa imi spuneti cand o ... (vezi toată discuția)
Condamnat in 2007 la o pedeapsa cu aplic.art 81 c.pen.-mai figureaza pedeapsa in cazier? stefan_pitt stefan_pitt buna ziua am si eu o intrebare.in legatura cu cazieru.in 2007 14/12.am primit condamnare cu suspendare de 1 an si trei luni cu termen de incercare de 3ani si ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept in cazul unei ped. pentru furt cu suspendarea conditionata a executarii adriancrisan adriancrisan Buna ziua Am o nelamurire in privinta reabilitarii de drept si va rog sa ma ajutati daca puteti cu informatii despre acest caz in special data la care ar ... (vezi toată discuția)