avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnat in 2007 la o pedeapsa cu aplic.art 81 ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnat in 2007 la o pedeapsa cu aplic.art 81 c.pen.-mai figureaza pedeapsa in cazier?

buna ziua am si eu o intrebare.in legatura cu cazieru.in 2007 14/12.am primit condamnare cu suspendare de 1 an si trei luni cu termen de incercare de 3ani si trei luni.pentru vatamare corporala.mi sa stres din cazier sau trebuie mers la tribunal sa rezolv problema
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 17:07, 4 Iunie 2012
tribunal. cerere de reabilitare.
Din cate vad, ati fost condamnat la o pedeapsa de 1 ani 3 luni cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, prin urmare in acest caz sunt aplicabile disp.art 86 c.pen. si nu cele prev de art 135 c.pen.

Suspendarea condiţionată a executării pedepsei
Art. 86
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.

Astfel, daca in termenul de incercare de 3 ani si 3 luni , calculat de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, nu ati savarsit o alta infractiune si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in temeiul art 83 si 84 c.pen., dupa expirarea acestuia a intervenit reabilitarea de drept.
Prin urmare, se impune sa solicitati eliberarea unui cazier judiciar, iar in situatia in care pedeapsa aplicata inca figureaza in cazierul dvs., este necesar ulterior sa va adresati instantei de judecata pentru constatarea intervenirii reabilitarii de drept.
In situatia in care se impune sa va adresati instantei de judecata, cererea se adreseaza instantei care a judecat in prima instanta cauza in care s-a pronuntat condamnarea sau instantei in a carei raza teritoriala domiciliati, urmand sa probati in fata instantei, indeplinirea conditiilor prevazute de art.137 lit.b, c si d cu rap. la disp.art 86 c.pen.
sentinta a ramas definitiva 1 an si 3 luni,si de atunci nu am mai avut nici o problema.oricum si atunci a fost o prostie pentru care am platito.asai viata
de principiu a intervenit reabilitarea de drept insa , pentru a nu mai sta in stres mergeti si cereti un cazier de la politie si va convingeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce termen sunt reabilitat de drept? gaby1988 gaby1988 in iunie 2009 am fost condamnat la 3 luni de inchisoare cu suspendare si 2 ani si 3 luni de incercare pentru conducere fara permis.va rog sa imi spuneti cand o ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept- cazier- procedura Roby11 Roby11 Buna ziua, Am fost condamnat la 9 luni cu suspendare si 2 ani de incercare. decizia a fost definitiva si irevocabila pe data de 24 oct.2012. Credeti ca ... (vezi toată discuția)
Stergerea cazierului abrassu abrassu Buna ziua,pe 7 noiembrie 2006 am primit o pedeapsa de 1an si 3 luni cu suspendare 2 ani de incercare pentru consum bauturi alcolice.Acum pe 7 februarie 2010 se ... (vezi toată discuția)