avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... STERGEREA CAZIERULUI
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

STERGEREA CAZIERULUI

Buna ziua,pe 7 noiembrie 2006 am primit o pedeapsa de 1an si 3 luni cu suspendare 2 ani de incercare pentru consum bauturi alcolice.Acum pe 7 februarie 2010 se implineste totalul pedepsei de 3 ani si trei luni.Intervine reabilitarea de drept????,Mai trebuie facuta cerere in Instanta???? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:44, 1 Februarie 2010
Art. 86 din Codul penal asa spune ca te reabilitezi de drept , daca nu ai savarsit o noua infractiune si nu s-a revocat suspendarea.
Dar la art. 134 al.1 , spune ca reabilitarea de drept intervine numai cand pedeapsa nu depasesete 1 an. Tu ai 1 an si 3 luni.
La tine e vorba de reabilitare judecatoreasca.
Legea 290/2004, republicata, art. 15, precizeaza ca persoanele se scot din evidenta" daca a intervenit reabilitarea judecatoreasca sau de drept"
Bafta!

ART. 86
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei

Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2010
luiza2008, utilizator
In cazul dumneavoastra se aplica prevederile art. 86 Cod Penal, chiar daca pedeapsa este mai mare de un an, deoarece executarea pedepsei a fost suspendata conditionat. Astfel, daca in timpul perioadei de incercare nu ati savarsit fapte care sa conduca la revocarea suspendarii condiionate( prev. de art 84 si art. 84 Cod Penal), dupa implinirea termenului de incercare veti fi reabilitat de drept. Asadar nu trebuie sa faceti cerere in instanta.
Fiind vorba despre o pedeapsa cu suspendare,cu aplicarea art.81 c.pen.,beneficiati de reabilitarea de drept prev.de art.86 c.pen. Intrucat nu a fost revocata aceasta masura,dupa terminarea termenului de incercare se vor aplica disp.art.86 c.pen

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea de drept in cazul unei ped. pentru furt cu suspendarea conditionata a executarii adriancrisan adriancrisan Buna ziua Am o nelamurire in privinta reabilitarii de drept si va rog sa ma ajutati daca puteti cu informatii despre acest caz in special data la care ar ... (vezi toată discuția)
Condamnat in 2007 la o pedeapsa cu aplic.art 81 c.pen.-mai figureaza pedeapsa in cazier? stefan_pitt stefan_pitt buna ziua am si eu o intrebare.in legatura cu cazieru.in 2007 14/12.am primit condamnare cu suspendare de 1 an si trei luni cu termen de incercare de 3ani si ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis - pedeapsa, antecedente fr3ya20 fr3ya20 ce pedeapsa primeste o persoana prinsa conducand un autovehicul pe drumurile publice fara permis de conducere? a avut in 2000 o pedeapsa cu suspendare,nu a ... (vezi toată discuția)