avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cazier- termen de incercare- reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cazier- termen de incercare- reabilitare

Buna ziua ! Am fost condamnat in octombrie 2012 la un 1 an si 6 luni cu suspendare pentru trafic de droguri si 2 ani de incercare . Sunt foarte nedumerit pentru ca am tot citit pe multe forumuri si sunt confuz cand se termina totul ? La 1 an si 6 luni se adauga 2 sau sunt 2 in total ? Si dupa ce se incheie aceasta perioada ce ar trebui sa fac ? Sunt interesat de aceste probleme deoarece ma incurca foarte mult la angajare . Multumesc anticipat ! O zi buna!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 14:04, 11 Iulie 2015
Daca cuantumul pedepsei aplicate este de 1 an si 6 luni, atunci termenul de incercare este de 3 ani si 6 luni, intrucat acesta se compune din cuantumul pedepsei aplicate la care se adauga in interval de timp de 2 ani portivit disp.art 82 din vechiul cod penal.
Art. 82
Termenul de încercare
Durata suspendării condiţionate a executării pedepsei constituie termen de încercare pentru condamnat şi se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp de 2 ani.
Termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

Daca indepliniti conditiile prevazute de disp.art 86 c.pen ( acelasi cod) dupa expirarea termenului de 3 ani si 6 luni, veti fi reabilitat de drept si prin urmare, veti obtine ulterior un certificat de cazier in care pedeapsa nu va mai figura.
Art. 86
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.
Multumesc pentru informatii ! Citisem undeva ca doar in cazul pedepselor care nu depasesc 1 an pot fi reabilitat de drept , altfel doar prin hotarare judecatoreasca . Probabil era o informatie eronata .
Nu era o informatie eronata, insa era vorba de pedepse cu executare, iar dvs. aveti o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare laurici laurici Buna ziua. Un prieten a fost condamnat la 2 ani cu suspendare pentru complicitate la furt. Termenul de reabilitare de la ce data incepe?si care este acesta? va ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept - procedura OviDN OviDN Cum are loc reabilitarea judecatoreasca in cazul unei condamnari de 1 an cu suspendare ( martie 2008). (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept DumitruConstantin DumitruConstantin Am fost condamnat in iunie 2009 la pedeapsa de 2 ani si jumatate cu suspendare. Cand intervine reabilitarea? (vezi toată discuția)