avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare de drept - procedura
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare de drept - procedura

Cum are loc reabilitarea judecatoreasca in cazul unei condamnari de 1 an cu suspendare ( martie 2008).
Cel mai recent răspuns: OviDN , utilizator 09:57, 16 Martie 2013
In cazul unei pedepse de 1an inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, termenul de incercare este de 3 ani de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Astfel, termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate ( 1 an) la care se adauga un interval de timp de 2 ani potrivit disp.art 82 c.pen. (total 3 ani).
Daca in perioada termenului de incercare, condamnatul nu savarseste o alta infractiune si nici nu se dispune revocarea suspendarii executarii pedepsei in baza art 83 si 84 c.pen, el este reabilitat de drept ( art.86.cpen.)
Daca pedeapsa dvs. figureaza si la acest moment in cazier , desi conditiile disp.art 86 c.pen au fost indeplinite, este necesar sa va adresati instantei de judecata pentru constatarea intervenirii reabilitarii de drept.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare adellyn adellyn vreau sa stiu si eu cum se face reabilitarea si dupa cat timp se face dupa ce trece suspendarea (vezi toată discuția)
Reabilitarea cazier judiciar- pedeapsa cu aplic.art 81 c.pen. iulianm83 iulianm83 pe 05 07 2011 a ramas definitiva o hotarare prin care am fost condamnat la 3 luni inchisoare cu suspendare si un termen de incercare de 2 ani .Cand imi pot ... (vezi toată discuția)
Daca primesc o pedeapsa cu suspendare pentru o infractiune raman cu cazier? eu45ani eu45ani daca primesc o pedeapsa cu suspendare ptr. o infractiune ptr. conducere sub influenta alcoolului raman cu cazier ptr. totdeauna sau se prescrie dupa un anumit ... (vezi toată discuția)