avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Daca primesc o pedeapsa cu suspendare pentru o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Daca primesc o pedeapsa cu suspendare pentru o infractiune raman cu cazier?

daca primesc o pedeapsa cu suspendare ptr. o infractiune ptr. conducere sub influenta alcoolului raman cu cazier ptr. totdeauna sau se prescrie dupa un anumit timp ?
Buna!
Veti avea un termen de incercare compus din durata pedepsei+ 2 ani dupa care, daca nu comiteti nicio infractiune in timpul acesta, sunteti reabilitat de drept=> nu este pentru totdeauna.
Daca vorbim de o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate plus un interval de timp de 2 ani prevazut de art.82 c.pen. , termen care se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Daca in termenul de incercare condamnatul nu savarseste din nou o infractiune si nici nu se pronunta revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in baza art.83 si 84 c.pen., va interveni reabilitarea de drept.
In privinta permisului de conducere, acesta va fi anulat si veti putea sa va prezentati la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Nu este pt totdeauna. Daca nu solicitati dv veti fi reabilitat din oficiu dupa expirarea si a perioadei de incercare cu conditia ca in termenul respectiv sa nu mai produceti o alta infractiune.
deci sa inteleg ca voi ramane cu cazierul "patat' ptr. totdeauna ?
Nu, pedeapsa aplicata va figura in cazierul dvs. pe perioada termenului de incercare, cu precizarile mai sus aratate.
Daca sunt indeplinite conditiile reabilitarii de drept si dupa expirarea termenului de incercare, pedeapsa va figura inca in cazier, va fi necesar sa solicitati instantei de judecata constatarea intervenirii reabilitarii de drept.

Alte discuții în legătură

Reabilitare adellyn adellyn vreau sa stiu si eu cum se face reabilitarea si dupa cat timp se face dupa ce trece suspendarea (vezi toată discuția)
Reabilitare, examen pentru un nou permis de conducere lliviu lliviu :((am o condamnare de 5 luni cu suspendare pentru ca am condus sub inflenta alcoolului. au trecut vreo 2 ani si 2 luni de la condamnare. atunci mi-au anulat si ... (vezi toată discuția)
Stergere cazier pentru permis laviv79 laviv79 Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate obtine un cazier curat (prin reabilitare). Persoana in cauza are 2 fapte penale (complicitate furt auto si conducere ... (vezi toată discuția)